Modelis E.Grėbliauskaitė-Tursienė pristatė savo tapybos darbus

Prekybos centre „GO9" pristatyta grupės „Young Poor Artists" organizuojama „POP UP" galerija. Visą mėnesį truksiantį renginį atidarė Eglės Grėbliauskaitės-Tursienės tapybos paroda „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai” bei grupės „Aistė Broken Leg” pasirodymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-05 21:03, atnaujinta 2018-02-14 07:17

„POP UP" galerijos atidarymo metu pristatomoje E.Grėbliauskaitės-Tursienės tapybos darbų serijoje „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai” plėtojamas ambivalentiškas santykis su kasdienybės elementais. Akivaizdūs daiktų pavidalai bei erdvės slepia kontrafaktiškas galimybes, kurios vien savo buvimu kelia nerimą, abejonę. Vis dėlto ši paslėptis, anot menininkės, atsiskleidžia kaip sąlyga atvaizdui būti pamatytam apskritai. Taip daiktas tampa ribine kategorija, nuo kurios atsispiriama į žinojimo ir tikėjimo dialektiką.

Renginio lankytojus pasitiko grupė „Aistė Broken Leg” – aktorės ir dainininkės Aistės Motiejūnaitės bei Vadimo Vystavkino muzikinis projektas, gimęs keliaujant, gyvenant Niujorke bei Didžiojoje Britanijoje.

E.Grėbliauskaitės-Tursienės paroda „Jų įrankiai irgi buvo sidabriniai” – pirmasis iš 12 per keturias savaites eksponuosimų meno projektų „POP UP" galerijoje. Žiūrovas kviečiamas į parodą pažvelgti prabėgomis, tačiau vis iš naujo, gilintis ir domėtis „kūrinių” sudėtimi, bet nebūtinai patikėti tuo, kas ten „įrašyta”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.