Neatlaikiusi viešumo byra antroji Druskininkų mero santuoka

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas nusprendė skirtis su žmona Ineta. Apie tai R.Malinauskas pranešė portalui lrytas.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 8:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:09 AM

Skyrybų dokumentus politikas ir jo antroji žmona padavė trečiadienį.

„Žmonai per sunku buvo būti politiko žmona. Kai esi politikas, turi daug ką iškęsti. Kliūva ir artimiesiems, ir ne visi tai pakelia", – portalui lrytas.lt kalbėjo R.Malinauskas.

Druskininkų meras patikino, kad skyrybų procesas vyksta tikrai ne dėl trečio asmens ar turtų.

Socialdemokratas žada ir toliau rūpintis buvusia žmona ir vaikais.

R.Malinauskas su 17 metų jaunesne Ineta susituokė 2010 m. gruodžio mėnesį. Politikas su žmona 2011-ųjų pavasarį susilaukė sūnaus Ričardo.

Su pirmąja žmona Daiva R.Malinauskas susilaukė dviejų dukterų ir sūnaus.

„Aš myliu mūsų sūnų, kaip ir myliu kitus savo vaikus iš ankstesnės santuokos. Visais jais be galo džiaugiuosi, didžiuojuosi ir rūpinuosi, kiek galiu, nes jie yra mano gyvenimo prasmė. Deja, gyvenimas yra toks, koks yra. Ne visada viskas susiklosto taip, kaip mes norime ar įsivaizduojame. Ir kiekvienam yra skirtingai duota pakelti gyvenimo sunkumus ir išbandymus", – viešame pranešime skelbė R.Malinauskas.

Jis tikino, kad žinomumas ir viešumas niekada nebuvo jo svajonė ar tikslas.

„Ne garbės ar šlovės vaikydamasis aš ėjau į savivaldos rinkimus 2000-aisiais, o nuoširdžiai norėdamas dirbti vardan Druskininkų. Per keturiolika metų, eidamas atsakingas mero pareigas, aš dirbau negailėdamas nei laiko, nei jėgų, pripratau kaip viešas asmuo būti narstomas po kaulelį ir plakamas iš visų pusių, pripratau nemiegoti naktimis, klausytis nepelnytos kritikos ir melagingų tiesų, pripratau prie pilamo purvo ir neteisybės. Tokia ta viešumo kaina. Aš susitaikiau su tuo, nukreipdamas savo dėmesį prasmingesniems darbams ir, norėdamas apginti savo šeimą, kovojau su šmeižtu mūsų valstybėje galiojančiomis teisinėmis priemonėmis, tačiau, pasirodo, ne visiems tai pakeliama. Kitiems viešumas tampa nepakeliama gyvenimo našta. Labai gaila, bet mano žmonai tai buvo per sunku.

Su visa atsakomybe noriu pasakyti tiems, kurie puls daryti įvairias išvadas ir kurti teorijas apie mano skyrybas – mes išsiskyrėme ne dėl turto ar kitų materialių dalykų, o dėl to, kad, deja, kartais taip nutinka. Šeima, santuoka – man didžiausia vertybė ir, nors po visų pastangų mums su Ineta nepavyko jos išsaugoti, aš visada rūpinsiuosi savo buvusia žmona ir vaikais", – tikino R.Malinauskas.

„Nesu iš tų moterų, kurios laimės ieško vaikštinėdamos pagrindine miesto gatve. Su Ričardu mes susitikome atsitiktinai, o pradėję draugauti nieko neįskaudinome – tuomet abu buvome laisvi, abiem šalia trūko artimo žmogaus”, – išskirtiniame interviu „Stiliui” prieš dvejus metus prabilo I.Malinauskienė.

Tuomet ji pasakojo, kad niekada anksčiau net nepagalvojo, kad bus R.Malinausko žmona. Pirmą kartą jie susitiko prieš maždaug vienuolika metų.

Tąkart Naujuosius metus šventė toje pačioje draugijoje. Ineta buvo su savo būsimu vyru. Ričardas – su savo žmona Daiva. „Visų nuotaika buvo puiki, šokome. Tada šokių aikštelėje pirmą kartą trumpai pasikalbėjome su Ričardu. Jis tik paklausė, iš kur esu kilusi. Pasakiau, kad iš Alytaus. Po to nebuvome susitikę – kiekvienas ėjome savu keliu. Po šešerių metų atsitiktinai susitikome vienoje Druskininkų kavinių. Pirmasis mane užkalbino ir gražų komplimentą pasakė Ričardas. Padėkojusi už komplimentą priminiau jam, kad jau buvome susitikę anksčiau. Nustebęs jis pajuokavo, kad tokios moters neįmanoma užmiršti, ir pasiūlė kitą dieną papietauti", – pasakojo ji.

Per antrąjį susitikimą buvo sugriuvusios abiejų jų pirmosios santuokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.