D.Dargienei suknelių princesės Unės užgaidos - įsakymas

Dainininkė Diana Dargienė (42 m.) ir jos dukrelė Unė (7 m.) scenoje – ne naujokės. Mergaitė koncertuoja be baimės, o mamai griežtai išsako nuomonę ne tik dėl pasirodymų,  bet ir dėl aprangos. Septynmetė pati renkasi, ką vilkės scenoje, o ką kiekvieną dieną. Ir jos spintoje jau kabo ne vienas vardinis drabužis.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

May 11, 2014, 8:42 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:12 AM

„Versace“, „Dolce & Gabbana“, „Gucci“, „Dior“, „Monnalisa“ – mados namų, kurių drabužius galime rasti jos spintoje, pavadinimus vardija Vilniaus prancūzų mokyklos pirmokė Unė. Labiausiai jai patinka suknelės, o kelnes apsimauna itin retai.

„Ji – mūsų suknelių princesė, be suknelių negali gyventi. Unė lanko baletą, tad pūsti sijonai – irgi jos silpnybė“, – šypsosi Diana ir priduria, kad mažajai negaili vaikiškų aksesuarų: apyrankių, plaukų puošmenų, rankinių ar batelių.

Atlikėja D.Dargienė nesivaiko vaikiškų madų ar vardinių prekės ženklų. Unei ji perka tokius drabužėlius, kurie yra gražūs. Jei rūbas brangus, moteris visada pagalvoja, ar dukra vilkėdama tą drabužį galės dainuoti scenoje.

„Vardinius drabužius, batelius, rankines Unei perkame ne dėl vardo, o dėl kokybės ir grožio. Televizija, koncertai, mokyklos šventės, gimtadieniai – tai progos, kai norisi mūsų princesę išpuošti. Juolab kad jai pačiai labai patinka puoštis, gražiai atrodyti.

Be to, Unė pati užsidirba – ji fotografuojasi fotosesijose kaip modelis, dainuoja koncertuose. Ji žino, kad pinigai iš dangaus nekrinta, kad vieną dieną jų galime turėti, o kitą – ne. Jei vaikas bus išlepintas, tada bus labai sunku. Juk tėvų šalia visada nebus, reikia išmokti vertinti tai, ką turi“, – šypsosi Diana.

Ji sutinka, kad garsių mados namų drabužiai yra brangesni, be to, Unė – augantis vaikas. Todėl dažniausiai dukrelei ji perka didesnius drabužėlius – jie tinka kelis sezonus. Vieną vasarą suknelė bus ilgesnė, o kitą – trumpesnė.

Vardiniams rūbams negaila pinigų? Ne. Bet lazdos motina neperlenkia – dažnai perka su nuolaidomis. Unės suknelės – klasika, todėl brangiąsias Diana sutvarko ir padeda giliai į spintą. Juk kokybiškus, iš gerų audinių pasiūtus drabužėlius, ji tiki, mielai dėvės ir vaikų vaikai.

„Mano sūnui Matui – 16 metų, vyro Viliaus dukteriai Neringai – jau devyniolika. Net nepastebėsime, kai ir jie turės savo vaikų. Todėl gerus, visuomet madingus drabužius saugau“, – sako Diana.

Vis dėlto moteris pabrėžia, kad svarbiausia jai – ne daiktai, o kad šeima būtų sveika ir laiminga. Vaikai turi jausti, kad yra mylimi. Todėl D.Dargienė juos lepina bendraudama, kartu vykdama atostogauti, su jais važinėdama dviračiais.

„Vaikas užaugs ir išeis. Net ir tada jis turi prisiminti, kaip jį mylėjo, kaip mažiuką glaudė, kaip ryte jis atbėgdavo į tėčio ir mamos lovą. Savaitgaliais Unė į mūsų miegamąjį ateina su padėklu, ant kurio – pusryčiai tėveliui ir mamytei: jogurtas, karšti sumuštiniai, kuriuos pati, užlipusi ant kėdės, pašildo mikrobangų krosnelėje! Tokie dalykai, o ne brangios dovanos verčia šypsotis“, – pasakoja laiminga mama.

Diana ir Unė kartu ir dieną, ir naktį. Anksčiau jos abi vedė televizijos laidą „Atgal į vaikystės miestą“.

Televizijoje Unei labai patiko, jai buvo didelis malonumas mokytis tekstus, kalbinti žmones. Jaudulį prieš kameras mergaitė jaučia, tačiau kai įsivažiuoja, moka tuo pasimėgauti.

D.Dargienė stengiasi atsirinkti, kur dukrelei leisti pasirodyti, o kurios veiklos atsisakyti. Vis dėlto gavusi pasiūlymą moteris pirmiausia klausia Unės, ar ji norėtų dalyvauti renginyje. Diana neslepia – būna atvejų, kai mažoji pareiškia nenorinti vykti į pasirodymą. Mamai lieka tik atsiprašyti, kad dukra nenori.

Štai paskambino Oksana Zlatkovaitė ir pakvietė Unę su Diana padainuoti labdaringame „Mamų unijos“ rengiamame koncerte. Unė iškart sutiko!

O paskui dar buvo pakviesta vesti to renginio su Natalija Bunke – kokia ji buvo laiminga!

Diana pasakojo, kaip neseniai paskambino nepažįstama moteris ir paprašė jųdviejų atvykti į jos dukters gimtadienį, mat šios noras – susipažinti su Une. Diana svarstė, kaip turėtų pasielgti, juk kviečia nepažįstami žmonės, tačiau Unė čia pat pareiškė, kad ji nori susitikti su savo gerbėja.

„Visi vaikai šaukė Unę, grojo jos dainos, o jubiliatė nepaleido jos rankos. Kai ką nors darai nuoširdžiai ir nelauki jokio atpildo, būna labai gera. Jautėmės pakylėtos“, – pasakoja Diana.

D.Dargienė mato, kad dukrelė traukia žmones. Vasarą, kai šeima atostogavo Italijoje, vienas dailininkas panoro mažąją nupiešti ir padovanoti jai portretą.

„Aš manau, kad Unė neturi niekam dirbti ir juo labiau uždirbti pinigų mums, tėvams. Neverčiame mergaitės daryti nieko, ko ji nenori. Man svarbiausia, kad vaikas turėtų gražią vaikystę. Tikiu, kad scena jos gyvenime yra laikinas dalykas, o mes į viską žiūrime kaip į žaidimą.

Džiaugiuosi, kad Unės mokytoja žavisi jos nuoširdumu ir šiltumu. Pedagogė yra sakiusi, kad scenoje pasirodanti mergaitė visai neišpuikusi, draugauja su visais vaikais. Unės populiarumo niekada nesureikšminome, ji – paprastas nuoširdus vaikas“, – pasakoja Diana.

Mažylei kompaniją scenoje kol kas palaikanti moteris tikisi, kad jau netrukus mergaitė dainuos viena. Juolab kad ir pati Unė jau sako norinti dainuoti pati, be mamos šalia.

Ir per fotosesiją Unę įrodo, kad yra savarankiška. Nusifotografavusi su mama, mergaitė pareiškė, kad dabar norėtų persirengti ir būti įamžinta viena.

„Noriu dainuoti pati, be mamos. Visi plos ir gėles neš tik man“, – čiauška mažylė.

Jei rūbas brangus, moteris visada pagalvoja, ar dukra vilkėdama tą drabužį galės dainuoti scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.