Vienuolyne įsikūrusio centro gimtadienyje - būrys žinomų svečių

Šalia Kauno marių veikiančiame Pažaislio vienuolyno ansamblyje įsikūręs svetingumo kompleksas „Monte Pacis“ iškilmingai paminėjo pirmąjį gimtadienį. Į antradienio vakarą surengtą gimtadienio šventę komplekso šeimininkai kauniečiai verslininkai Indra ir Algirdas Ramanauskai pakvietė gausų būrį svečių. Tarp jų buvo daugybė verslo, mokslo, mados ir pramogų pasaulyje žinomų žmonių iš Kauno bei Vilniaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 14, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:27 PM

Pirmąkart istoriškai ir dvasiškai svarbioje vietoje įgyvendinta svetingumo idėja, apimanti maitinimo, svečių apgyvendinimo ir renginių organizavimo paslaugas, ją įgyvendinusių verslininkų teigimu, pasiteisino su kaupu.

„Kai įkūrėme šį centrą, netrūko įvairių nuomonių, į mus daugelis žmonių žiūrėjo lyg pro padidinamąjį stiklą. Vieni manė, kad veikiančiame moterų vienuolyne ne vieta restoranui ir viešbučiui.

Kiti tikino, jog neprekiaudami stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, drausdami vakarais garsiai leisti muziką ir šaudyti fejerverkus, kas numatyta sutartyje su vienuolėmis, mes tiesiog neišsiversime. Tačiau pirmieji metai parodė, kad pasirinkome tinkamą vietą ir plėtoti verslą, ir įgyvendinti savo idėjas“, – kalbėjo I.Ramanauskienė.

Komplekse įkurtame viešbutyje yra 13 kambarių, pavadintų iškilių istorinių asmenybių vardais, veikia restoranas, lauko terasa, kelios salės.

Per metus „Monte Pacis“ centrą pamėgo ne tik Kauno svečiai. Jis tapo miesto kultūrinių renginių, gastronominių projektų, muzikos festivalių, meno parodų vieta. Čia nuolat vyksta susitikimai su įdomiais ir Lietuvai nusipelniusiais žmonėmis.

Gimtadienio šventės svečiams pristatyta 350 metų senumo Pažaislio vienuolyno istorija, jie mėgavosi mados namų „Sirena“ parodyta naujausia rankinių kolekcija „Gervė“. Skambant gyvai muzikai svečiai ragavo „Monte Pacis“ restorano virtuvės šefo Dariaus Dabrovolsko kurtų patiekalų.

Jie buvo vaišinami valgiais iš vienuolių kulinarinio paveldo. Kulinaras kiekvieną jų dar patobulino ir suteikė naujo skonio.

Prie patiekalų buvo tiekiamas Italijos, Prancūzijos, Ispanijos ir kitų šalių vienuolių pagamintas vynas. Šalia vienuolyno pastato esančioje Karietų aikštėje susirinkusieji galėjo žaisti dideliais šachmatais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.