Gražuolė R.E.Mazurevičiūtė pirmą kartą sūpavo beglobį mažylį

„Šiandien noriu pasidžiaugti, kad turėjau galimybę prisidėti prie gražios Lino Adomaičio veiklos. Lankėme kūdikius vaikų reabilitacijos ligoninėje „Lopšelis". Pirmą kartą sūpavau mažylį. Jausmas nepakartojamas. Šie vaikai dėl įvairių priežasčių liko be tėvelių. Nors sukurta pakankamai jauki aplinka, rūpestingas personalas skiria daug dėmesio naujagimiams, tačiau jie visi nori turėti tikrą šeimą",- sakė titulo „Mis Lietuva 2013" laimėtoja Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 1:48 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:39 PM

Mergina pasakojo, kad ligoninėje dažnai pritrūksta pačių paprasčiausių kasdieninių dalykų, nes lėšų įstaigai ne visada užtenka. Būtent todėl Rūta kviečia norinčius ir galinčius prisijungti prie kilnios labdaringos veiklos ir padėti ligoninei finansiškai ar aukojant daiktų mažyliams.

„Jeigu negalime vaikams suteikti šeimos šilumos tai nors materialiai prisidėkime prie vaikų gerovės kūrimo!" - ragino R.E.Mazurevičiūtė.

- Kokios mintys, kokie jausmai apėmė būnant su šiais vaikais?

- Labai džiugiausi turėdama galimybę prisidėti prie gražios Lino Adomaičio veiklos. Pirmą kartą sūpavau naujagimį. Jausmas nepakartojamas. Žinant, kad šie vaikai dėl įvairių priežasčių liko be tėvelių, tiesiog suspaudė širdį. Nors sukurta pakankamai jauki aplinka, rūpestingas personalas skiria daug dėmesio mažyliams, tačiau matosi, kad visi jie nori turėti tikrą šeimą.

- Kaip mažieji jus sutiko? Kokias jų emocijas pastebėjote? Galbūt kas nors nustebino, sužavėjo?

- Sutiko džiugiai, noriai bendravo savo kalba. Stebino, kad mažylius pakalbinus, visada nušvisdavo jų akys. Manau, nors personalo rūpestis išties didelis, prie kiekvieno prieiti ir skirti daug laiko nėra kada, nes darbas darbą gena, o čia jų keliskart daugiau. Todėl jie visada džiaugiasi žmonėmis, juos kalbinančiais, džiaugiasi su jais bendraujančiais, žaidžiančiais.

- Ką tą dieną veikėte?

- Apžiūrėjome ligoninės patalpas: poilsio kambarius, užsiėmimų klases, vaikučių palatas, reabilitacijos kambarį, taip pat žaidimų aikštelę lauke. Pabendravome su auklėtojomis, prižiūrinčiu personalu, drauge pažaidėme su mažyliais. Viskas atrodo tvarkinga, tačiau dažnai ligoninė pritrūksta pačių paprasčiausių kasdienių dalykų, lėšų ne visada tam užtenka. Norėjosi paskatinti žmones, norinčius ir galinčius prisijungti prie kilnios labdaringos veiklos ir padėti ligoninei, ar finansiškai, ar tiesiog paaukoti daiktų. Jei vaikams negalime suteikti šeimos šilumos, tai nors materialiai prisidėkime prie vaikų gerovės kūrimo.

- Galbūt jums ką nors įdomaus papasakojo įstaigos darbuotojos?

- Istorijos ir liūdnos ir linksmos. Liūdnos vaikučių patekimo į šią įstaigą, nes vieni kūdikėliai netekę tėvų, o kiti - našlaičiai prie gyvų tėvų (kai kurie netekę teisės auginti savo mažylių dėl girtavimo ar psichotropinių medžiagų vartojimo, kiti - tiesiog jų atsisakę). O linksmos istorijos, kad nors šie mažyliai ypatingai judrūs, sunkiai sukaupiantys dėmesį, perdėtai jautrūs, tačiau jie kūrybingi, nuoširdūs, įdomūs, o kai kurie pastebimai talentingi.

Ką ši kilni misija sudomins, Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo sąskaita: LT67 7300 0101 3366 3395, o rūbelius ir daiktus vaikams galima perduoti tiesiai ligoninės personalui, adresu Lopšelio g. 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.