Graži ir laiminga E.Elzbergaitė atspari pavyduolių apkalboms

Graži, jauna, veikli ir laiminga. Tokia yra modelių agentūros „Catwalk“ įkūrėja Ernesta Elzbergaitė (26 m.). Į pavydžias kalbas, kad sėkmė ją lydi tik motinos verslininkės Danutės ElzbergienėsPetrauskas (52 m.) dėka, moteris numoja ranka. Gyvenimas jai spėjo parodyti tamsiąją ir šviesiąją puses, todėl lepūnėlės etiketė prie jos nelimpa.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

May 27, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:39 AM

Prisiminusi laiką, kai jai buvo dvylika, E.Elzbergaitė negali atsistebėti, ką tuomet manė apie dvidešimtmečius. Ernesta juos vadino seniais! Ką jau kalbėti apie tuos, kurie artėja prie trisdešimties metų slenksčio. Gegužės 17 dieną 26-ąjį gimtadienį atšventusi moteris dabar iš vaikystės prisiminimų juokiasi. Pagal mokykloje susikurtą gyvenimo viziją ji jau turėtų džiaugtis vyru ir dviem kiek ūgtelėjusiais vaikais. Tačiau nei viena, nei kita nėra. Ir dėl to Ernesta visai neliūdi!

„Keliaudama po pasaulį pamačiau, kad šeimos kuriamos sulaukus vis vyresnio amžiaus. Pirmojo vaiko moterys susilaukia būdamos arti keturiasdešimties. Tai, matyt, dėl karjeros, atsivėrusių galimybių lengvai keliauti, galbūt ir dėl nenoro įsipareigoti. Laikas bėga labai greitai, ypač baigus universitetą. Visada būdavau jauniausia draugų kompanijoje, dabar to pasakyti nebegaliu. Vis dar nepriprantu, kad man jau 26-eri. Teks su tuo susitaikyti“, – nusijuokė E.Elzbergaitė.

Gimtadienio rytą Ernesta sulaukė skambučio į duris. Jas pravėrusi išvydo simpatišką vaikiną, kuris laikė didžiulę dėžę, perrištą kaspinu. Staiga nepažįstamasis išsitraukė dar vieną ryšulį ir pradėjo jį pakuoti. O ten – masažinis stalas. „Vaikštome po namus ir dalijame masažus“, – teištarė profesionalus masažuotojas ir paprašė Ernestos pasiruošti. Bičiuliai puikiai žinojo, kad SPA malonumais jubiliatė gali mėgautis nuo ryto iki vakaro. „Prie tokių dovanų galima greitai priprasti“, – nusišypsojo E.Elzbergaitė.

Kad ir kaip būtų gera valandas leisti pliuškenantis sūkurinėje vonioje ar gulint masažo salone, į galvą lenda mintys apie darbą – studijas, esamus ir būsimus verslo projektus. ISM ekonomikos ir vadybos universitete Ernesta studijuoja tarptautinės rinkodaros magistrantūroje anglų kalba. O kur dar darbai modelių agentūroje „Catwalk“. Negana to, E.Elzbergaitė pradėjo vadovauti ir mamos įkurtai vaikų modelių studijai „Mažoji Mis“.

Nuo šešiolikos metų mergina užsidirba pinigų pati, o nuosavą verslą įkūrė sulaukusi vos devyniolikos. Nors dabar Ernesta sau gali leisti nemažai, yra gana taupi. Pinigų negaili studijoms ir kelionėms.

„Buvo laikas, kai pasimečiau tarp darbų. Užsiėmiau muzikantų vadyba, renginių organizavimu, vienoje įmonėje dirbau projektų vadove. Vadovavau modelių agentūrai. Taip dirbdama susigadinau sveikatą, todėl supratau, kad dirbti septynias dienas per savaitę neverta – dingo džiugesys. Šiuo metu nesiblaškau, dirbu tik su modeliais – turiu modelių mokyklą ir modelių agentūrą. Ruošiu modelius darbui užsienyje“, – žurnalui „Stilius“ sakė E.Elzbergaitė.

Ernesta neslepia girdinti kalbų, kad sėkmė gyvenime ją lydi mamos verslininkės D.Elzbergienės-Petrauskas dėka.

„Esu jautri tokioms kalboms, mane veikia kitų pasakyti blogi žodžiai. Tačiau suprantu, kad taip kalbantys apie mane ir mano šeimą nežino nieko. Nežino tiesos. Aš darau ir darysiu savo, o apkalbų visada buvo ir bus. Tikiu, kad blogo linkėjimas iš tiesų gali paveikti pasąmonę. Blogas žodis – galingas. Stengiuosi vengti negatyvumo, jo ir taip daug. Yra žmonių energinių vampyrų, kuriems patinka, kai kitam skauda. Mama daug prisideda prie mano sėkmės savo buvimu ir patarimais. Su mama esame gera komanda ir viena kitą papildome. Jos patirtis ir mano inovatyvus požiūris mums tik padeda“, – kalbėjo Ernesta.

Ernesta su motina Danute artimos, nors vaikystėje ir paauglystėje ginčų neišvengdavo. Duktė motinai bandydavo įrodyti savo tiesą, pareikšti savo nuomonę. Tačiau prisipažino, kad galiausiai nusileisdavo, kai įsitikindavo, kad ji teisi. Jaunai moteriai mama dabar – artimiausias žmogus. Tiesa, toks būdavo ir anksčiau. Ernestos tėvas žuvo avarijoje, kai jai buvo dveji su puse metų. Ji ir trejais metais vyresnis brolis Edvinas augo tik su motina. Jokio kito vyro D.Elzbergienės-Petrauskas gyvenime nebuvo. Tiesa, iki praėjusių metų vasaros. Daugiau negu dvidešimt metų buvusi viena dabar moteris džiaugiasi sutuoktino milijonieriaus, Šešuolėlių dvaro savininko Raimundo Vincento Petrausko meile. Ernesta tikina, kad su patėviu puikiai sutaria, nors dar nepriprato, kad jų šeima padidėjusi.

„Per metus mūsų šeimos gyvenimas labai pasikeitė. Užaugome be tėčio, mama niekada neturėjo ilgalaikių santykių po jo žūties. Mes su broliu buvome pavydūs. Jeigu tik koks gerbėjas pasirodydavo, iš karto rodydavome ragus. Kai suaugome, supratome, kad elgiamės netinkamai. Palikome namus, važinėjame po pasaulį... Ką dabar darys mama? O ir metų juk per penkiasdešimt. Ir še tau! Mama dabar labai laiminga, o tai ir yra svarbiausia“, – sakė E.Elzbergaitė.

Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti R.V.Petrausko šeima naują žmoną ir jos vaikus priėmė labai gerai. Raimundo duktė Laura iš pirmosios santuokos augina keturis vaikus, todėl ir pati tėvui linkėjo kuo greičiau atrasti dvasinę ramybę – prieš septynerius metus vyras tapo našliu.

Brolis šeimą sukūrė, mama taip pat džiaugiasi sutuoktinio dėmesiu. O nuolat besišypsanti Ernesta mylimojo neturi. Kitaip nei daugelis moterų, karštligiškai jo neieško – viskam ateina savas metas.

„Mano diena dar ateis. Norint jaustis laimingai man nebūtina turėti antrosios pusės. Žinoma, sutinku su posakiu, kad geriausia karjera – sėkmingai ištekėti. Kalbu ne apie materialiuosius reikalus, o apie jausmus, šeimą, vaikus. Dabartiniai trisdešimtmečiai ir kiek vyresni – sugadinta karta. Pinigų užsidirba, bet šeimos nekuria. Šiais laikais sunku susirasti antrąją pusę. Esu iš tų žmonių, kurie santykiams nesiklostant nelipa per galvą, tiesiog suvokiu, kad tai ne tas žmogus. O kai sutiksiu išrinktąjį, negalvosiu, ar tai jis, ar ne. Tiesiog reikia sulaukti savo valandos“, – įsitikinusi E.Elzbergaitė.

Į vyrą užsienietį Ernesta irgi nespjauna. Negana to, pirmoji jos meilė buvo brazilas. Kas žino, gal ir dabar jos širdį užkariaus kitatautis. „O jie moka apsukti galvą. Ypač saldžiai skambančiais žodžiais“, – nusijuokė jauna moteris.

Pažįstantys Ernestą sako, kad nuo jos veido niekada nedingsta šypsena. Ir išties, net ir kalbėdama apie liūdnesnį gyvenimo periodą ji surimtėja, tačiau šypsosi. Jauna moteris atrodo laiminga.

„Tokia ir esu. Mano gyvenimas geras, nors ne visada buvo lengvas. Tėčio netektis vaikystėje buvo didelis smūgis visai šeimai. Nebuvau išlepinta, mama mokė, kad pinigus reikia užsidirbti pačiai, nieko iš kitų nesitikėti. Eidama su vyru vakarienės nelaukiu, kol jis už mane sumokės.

Astrologė sudarė asmeninį horoskopą, o jis rodo, kad mano gyvenimas, bėgant metams, eis tik geryn.

Tikiu tuo. Nuo mažens turėjau svajonę apkeliauti pasaulį. Po truputį tai ir darau. Mane traukia JAV, ypač Kalifornija. Esu ten buvusi ne kartą, o šią vasarą planuoju išvykti ilgesniam laikui. Tačiau kad ir kaip būtų, mano namai čia – Vilniuje. Užsienyje jautiesi svetimas, o Lietuvoje visi tokie savi...“ – nusišypsojo Ernesta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.