Milijonierius Ilja Laursas atskleidė fotografo talentą

Penktadienio vakarą Ilja Laursas Vilniuje atidarė savo 3D fotografijų parodą. Istorijos apie žinomo verslininko aistrą fotografijai pasiklausyti susirinko jo artimiausi draugai.

Verslininkas Ilja Laursas pristatė pirmąją fotografijos parodą.<br>D.Umbraso nuotr.
Verslininkas Ilja Laursas pristatė pirmąją fotografijos parodą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

May 30, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:42 AM

Pirmą kartą viešai apie savo meninius sugebėjimus prabilęs I.Laursas ne tik pasirodė visiškai naujame amplua, bet ir papasakojo, kokią vietą jo gyvenime užima fotografija.

Didžiausiame Baltijos šalyse knygyne „Pegasas“ I.Laursas išeksponavo net 35 fotografijas, kurios buvo įrėmintos specialiai šiam projektui lietuvių dizainerės kurtuose akmens masės rėmuose. Gamtą itin mėgstantis verslininkas savo nuotraukas susikirstė į 4 temas - „Pasaulis“, „Lietuva“, „Gėlės“, „Ruduo“.

Nuo naujausių technologijų tendencijų neatsiliekantis I.Laursas pirmą kartą Lietuvoje panaudojo moderniausią, gilaus infuzinio dažų įpurškimo technologiją. Jos dėka nuotraukos atrodė nepaprastai ryškios ir kokybiškos.

„Pakankamai ilgai domiuosi tuo reikalu. Jau kurį laiką eksperimentuoju su spauda ir technologijomis“, - pasakojo milijonierius.

I.Laursas sake, šia paroda norintis pasiekti dviejų tikslų: ne tik gražiais vaizdais pradžiuginti žmones, bet ir parduoti paveikslus, o už juos gautus pinigus paaukoti labdarai. Visos už paveikslus surinktos lėšos bus skirtos paramos ir labdaros fondui „Mamų unija“, kuris rūpinasi onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais.

Vienas pagrindinių fondo tikslų - namų, kuriuose mažieji ligoniai galėtų gydytis bei sveikti kartu su savo tėvais ne ligoninės aplinkoje, statybos.

Renginyje dalyvavo ir „Mamų unijos“ įkūrėjos Rūta Mikelkevičiūtė bei Eglė Mėlinauskienė. „Mes pradėjome labai sudėtingą projektą, nes Lietuva dar to neturi, o normalios, išsivysčiusios šalys - turi. Tai yra vėžiu sergantiems vaikams ir jų tėvams skirti namai“, - pasakojo R.Mikelkevičiūtė.

Vakaro metu I.Laursas dėkojo prisidėjusiems prie šios parodos atidarymo. Vienas tokių žmonių - verslininko brolis Eugenijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.