Gintarę Karaliūnaitę-Canuel sugraudino vėžiu sergantys vaikai

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų Vaikų ligų klinikoje pirmadienį su dovanomis ir gera nuotaika apsilankė krepšininko Rimanto Kaukėno įsteigto labdaros ir paramos fondo nariai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-06-02 19:27, atnaujinta 2018-02-13 06:24

Trečius metus gyvuojanti krepšininko R.Kaukėno paramos grupė Vaikų gynimo dienos proga mažiesiems ligoniams dovanojo įspūdingą reginį – koncertą su geros nuotaikos užtaisą nešančiais cirko numeriais ir dainomis.

Iš įvairių skyrių susirinkę mažieji pacientai, kurių klinikoje šiuo metu gydoma arti šimto, plojo, kartu dainavo, atsakinėjo į klausimus, bendravo su artistais, dovanų gavo knygelių ir balionų.

R.Kaukėno paramos grupė LSMU Vaikų ligų klinikoje lankosi ne pirmą kartą. Vaikų gynimo dienos proga fondo savanoriai koncertą suorganizavo jau trečią kartą.

Fondas šiai klinikai padovanojo medicininės įrangos. Paramos grupė kartu su organizacija „Kraujas“ savo bei rėmėjų lėšomis remia psichologę, kuri dirba su II vaikų ligų skyriaus Onkohematologijos sektoriaus pacientais, jų tėvais ir personalu.

R.Kaukėno paramos grupės direktorius Laimonas Šiaulys tvirtino, jog kai vaikui diagnozuojamas vėžys, gyvenimas akimirksniu apsiverčia aukštyn kojomis ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams, seneliams, šeimos nariams ir draugams.

„R.Kaukėno labdaros ir paramos fondas suteikiantis viltį, stiprybę ir džiaugsmą vaikams, kurių sveikatos būklė yra pavojinga gyvybei. Drauge su įvairiais sportininkais, aktoriais, savanoriais ir kitai draugais padedame patirti magiškų akimirkų sergantiems vaikams“, – sakė L.Šiaulys.

Į fondo savanorių gretas įsiliejo ir dainininkė Gintarė Karaliūnaitė-Canuel, kuri ne tik koncertavo, bet ir padėjo organizuoti Kauno klinikose surengtą koncertą. Moteris tikino, kad kaskart susigraudina matydami vėžiu sergančius mažuosius pacientus.

„Pirmaisiais metais per vaikų gynimo dieną buvau pakviesta čia koncertuoti. Tuomet susipažinau su fondo darbuotojais, pamačiau, kokį kilnų darbą jie dirba, todėl pernai prisidėjau prie renginio mažiesiems ligoniukams organizavimo.

Šįmet taip pat norėjosi palengvinti onkologinėmis ir kitomis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą, pripildyti mažųjų gyvenimą šviesos. Noriu, kad jie bent trumpam pamirštų savo ligas ir pasidžiaugtų“, – kalbėjo susijaudinusi dainininkė.

Vaikams skirtoje šventėje taip pat dalyvavo humoristas Klarkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.