Kas Egidijaus Dragūno vardu rašė „Facebook“? Teismas nenustatė

Socialiniame tinkle „Facebook“ esančiame grupės SEL puslapyje žinutes gali rašyti ne tik šios grupės lyderis Egidijus Dragūnas.

Dėl įrašo internete E.Dragūnui ne kartą teko aiškintis teismuose.<br>D.Umbrasas
Dėl įrašo internete E.Dragūnui ne kartą teko aiškintis teismuose.<br>D.Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-06-02 14:48, atnaujinta 2018-02-13 06:40

Tokią išvadą pirmadienį padarė Vilniaus apygardos teismas (VAT) ir nusprendė nebausti dainininko už žinutę, kurios turinys įžeidė Vilniaus „Siemens arenos“ savininkus. Išklausyti teismo sprendimo nebuvo atvykęs nei E.Dragūnas, nei įsižeidę arenos vadovai. Dėl įžeidžiančios žinutės „Facebook“, kurią vėliau perspausdino vienas pramogų portalas, Siemens“ areną valdantys verslininkai Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas kreipėsi į teismą.

Kovo mėnesį jų skundą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad žinutę vis dėlto parašė E. Dragūnas, tačiau jį išteisino. Teismas pažymėjo, jog socialiniame tinkle buvo išdėstyta dainininko nuomonė, o ne tikrovės neatitinkantys faktai.

„Facebook“ puslapyje E.Dragūno vardu buvo rašoma: „Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, Jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“.

Teisme paaiškėjo, jog konfliktas tarp muzikantų ir bendrovės „Universali arena“ valdytojų kilo po grupės SEL koncerto. Atlikėjai išsiaiškino, jog pinigus už bilietus į VIP zoną pasiliko arenos valdytojai, dėl to grupė SEL pasijuto apgauta. Vilniaus apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo E.Dragūnas buvo išteisintas dėl šmeižto, verslininkai apskundė VAT. Siemens areną“ valdančios bendrovės „Universali arena“ akcininkai įsitikinę, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas E.Dragūną išteisino nepagrįstai, ir siekė, kad dainininkuii būtų paskirta 130 litų bauda, kurią jis turėtų sumokėti į valstybės biudžetą.

Verslininkų skundą atmetė ir šis teismas. VAT nutartyje teigiama, jog privataus kaltinimo tvarka į teismą kreipęsi nukentėjusieji patys turėjo surinkti duomenų ir įrodyti, kad žinutę parašė būtent E.Dragūnas. Tokių įrodymų nebuvo surinkta.

E.Dragūnas teisme tvirtino, jog tokios žinutės jis nerašė. Dainininkas teisinosi net nepažįstantis „Siemens arenos“ akcinininkų ir nenorėjęs jų asmeniškai įžeisti. Kad socialiniame tinkle „Facebook“ nėra kalbama apie konkrečius asmenis, nurodė ir pirmą kartą E.Dragūną išteisinęs Vilniaus apylinkės teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.