Meilę Izraeliui Nida Degutienė patiekė kulinarinėje knygoje

Žydai geriausiai išmano, kas yra geras maistas. Tai ne kartą į ausį kuždėdavo mama, kai iš virtuvės atsklisdavo gardūs aromatai. Knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė puikiai prisimena šį momentą, mat mama namuose Druskininkuose kai kada priimdavo žydus poilsiautojus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-04 20:45, atnaujinta 2018-02-13 04:29

Įdomiais, gardžiais, kerinčiais įspūdžiais N.Degutienė dalijosi birželio 4-ąją Vilniuje, prekybos centro „Akropolis“ knygyne „Pegasas“.

Vakarą vedė rašytojas ir žurnalistis Rytis Zemkauskas. Linksmus žydiškus muzikinius kūrinius atliko Michailas Jablonskis. Svečiai ne tik sužinojo įdomių detalių apie kulinarinę knygą – jie vaišinosi gardėsiais, specialiai atskraidintais iš Izraelio bei košeriniu „Yarden“ vynu.

Knygos autorė Nida Degutienė - aistringa kulinarė ir tinklaraštininkė (www.nidosreceptai.lt), šiame projekte debiutavusi ir kaip fotografė. Kartu su sutuoktiniu Dariumi Degučiu, Lietvuos ambasadoriumi Izraelyje ir Pietų Afrikos Respublikoje, pastaruosius penkerius metus gyveno Tel Avive.

Naujoje N.Degutienės knygoje pateikiami ne tik patiekalų receptai ir apetitą keliančios nuotraukos, bet aprašomos žydiškos švenčių tradicijos, kasdieniai autorės įspūdžiai, patirti gyvenant Artimuosiuose Rytuose.

Nida aprašo garbaus amžiaus litvakų, gyvenančių Izraelyje ir Pietų Afrikos Respublikoje, šiltus prisiminimus ir įdomius pasakojimus, taip pat per nuotraukas ir tradicijas perteikia šių dienų izraeliečių gyvenimą bei įdomius kulinarinius atradimus.

Knyga “Izraelio skoniai” patogi naudotis visiems, mėgstantiems iššūkius virtuvėje. Ji suskirstyta į skyrius, kuriuose pateikiami užkandžių, sriubų, mėsiškų ir vegetariškų patiekalų, kepinių receptai.

Ištisas knygos skyrius skirtas Artimuosiuose Rytuose itin populiariam gatvės maistui. Skaitytojai susipažins ne vien su pagrindinėmis žydiškomis šventėmis, taip pat sužinos viską apie košerinį maistą ir košerinį vyną.

Knygą autorė paskyrė dviems iškiliems litvakams, savo šviesaus atminimo bičiuliams Tėjai Lanienei ir rašytojui Ichokui Merui.

Knyga „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena” – antroji N.Degutienės biografijoje Pirmoji knyga „Izraelio trauka” (leidėjas - „Lietuvos rytas“) buvo išleista 2013 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.