Realybės šou dalyvė Skaistė Būtytė nepaskendo šlovės pursluose

„Duoti interviu buvau pasiryžusi tik tada, kai būsiu laiminga. Dabar tokia esu. Ir nebijau to pripažinti", - sakė žurnalui „Stilius" realybės šou „Dešimtmečio baras" nugalėtoja, informacinių technologijų specialistė Skaistė Būtytė (33 m.). Vilniuje gyvenanti klaipėdietė po ilgo laiko vėl primena tokią, kokia buvo, - stiprią ir ryškią moterį, kuri kaip velnias kryžiaus baidosi televizijos, vietos, kurioje prieš dešimtmetį suspindo jos žvaigždė.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jun 4, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:50 AM

Pasakyti, kodėl iš tiesų vengia televizijos kamerų, Skaistė negali. „Kartais atrodo, kad jaučiu kompleksą prieš filmavimo kameras“, – nusijuokė moteris. Prisimenantiems S.Būtytę tai gali atrodyti keista – juk prieš dešimtmetį ji dalyvavo realybės šou „Baras“, kuriame buvo filmuojama nuo ryto iki vakaro.

Atrodo, kad anuomet šlovės spinduliuose besimaudžiusi Skaistė juose ir skendo. Ir dėkoja Dievui, kad laiku sustojo ir nepaskendo. O galėjo. Po laimėto projekto ir gautų beveik 100 tūkst. litų tada 23 metų merginą apgaubė visuomenės dėmesys – krūva naujų draugų, nesibaigiantys vakarėliai, dovanos. Gatvėje ją atpažindavo net močiutės, o merginos tėvams darėsi vis sunkiau su ja susikalbėti. Net tuometis Klaipėdos meras Skaistei įteikė gėlių ir pasveikino pergalės proga. Gyvenimas priminė pasaką. Kurį laiką.

Viskam nurimus S.Būtytė pasinėrė į darbo paieškas, nes reikėjo kasdienių pajamų. Dar prieš realybės šou filmavimą ji nutraukė studijas Vilniaus dailės akademijoje, tad Lietuvoje niekas nebelaikė. Skaistė išvyko į Airiją. Kelionė pasiteisino, mat ji Dubline baigė koledžą ir džiaugėsi rinkodaros specialisto diplomu. Gyvendama svečioje šalyje moteris turėjo laiko pagalvoti apie daug ką – apie praeitį, dabartį ir ateitį. Širdis linko namų pusėn, ten, kur šeima.

Elektroniniu paštu išsiuntusi savo gyvenimo aprašymą į Vilniuje įsikūrusį britų tarptautinio banko technologijų centrą S.Būtytė sulaukė kvietimo atvykti į pokalbį dėl darbo. Ir štai ji jau ketverius metus anglų ir ispanų kalbomis bendrauja su klientais – padeda jiems išspręsti su informacinėmis technologijomis susijusias problemas. „Dabar apie kompiuterius išmanau viską“, – nusijuokė.

Kalbėdamasi su žurnalu „Stilius“ moteris pasakojo, kad atėjusi į pirmąjį dabartinio darbo pokalbį ji neliko neatpažinta. Po pokalbio su ja vienas vadovų maloniai nustebo, kad anuomet prieš kameras šėliojusi S.Būtytė realiame gyvenime kitokia – išsilavinusi, tvirto charakterio, puikiai kalbanti ispaniškai ir angliškai.

„Televizijos laidų prodiuserių sukurtas įvaizdis po kiek laiko man pradėjo kliudyti. Galbūt todėl specialiai vengiau žiniasklaidos dėmesio. Nesu pramogų verslo žmogus, man tai neduoda naudos. Aš atsikandau žvaigždės statuso. Dalyvavimą realybės šou priskiriu prie jaunų dienų kvailysčių. Vienu metu gailėjausi, kad ryžausi tokiai avantiūrai, nes jaunam žmogui atlaikyti didelį dėmesį sunku. Silpnesnio charakterio žmogus gali lengvai nuklysti. Jaučiantis žvaigžde, bet tokiam iš tiesų nesant, nelengva gyventi. Džiugu, kad laiku suvokiau, jog šalies labui nieko svaraus nenuveikiau, todėl šlovė greitai praeis. Lietuvoje tapti žvaigžde labai paprasta. Tačiau negerai, kai jaunimas lygiuojasi į, tarkime, netalentingus pramogų pasaulio atstovus“, – kalbėjo S.Būtytė.

Žmonės iki šiol atpažįsta Skaistę. O ji per dešimtmetį mažai pasikeitė. Tiesa, atrodo sulieknėjusi. Moteris patikino, kad per realybės šou filmavimą priaugo 13 kilogramų, tačiau jau kurį laiką atgavusi dailias kūno formas. Netoli miško gyvenanti Skaistė daug sportuoja. Vakarais nubėga 3–5 kilometrus: „Praktikuoju gana sveiką gyvenimo būdą. Daug bėgioju, dalyvauju maratone. Tai man padeda atsipalaiduoti, išstumti neigiamas mintis iš galvos. Mielai skaitau knygas, piešiu ir keliauju. Neseniai lankiausi Seišelių salose, Olandijoje, Milane.“

O keliauja ji ne viena. Skaistė pusantrų metų džiaugiasi nauja meile ir drąsiai sako, kad yra labai laiminga, nes meilė ir laimė, kurias anksčiau tik įsivaizdavo, dabar žingsniuoja šalia jos. S.Būtytės mylimasis – kuklus žmogus, todėl visuomenės dėmesio vengia. Atrodo, kad jį nuo to saugo ir pati Skaistė.

Moteriai atsirado noras būtent su dabartiniu širdies draugu kurti šeimą, nors dar visai neseniai aplinkiniams rėždavo, kad santuoka ir vaikai jai nebūtini.

„Tos moterys, kurios sako, kad nenori kurti šeimos, tik bando save apgauti. Ir aš anksčiau tą patį kartodavau, tačiau ne šiaip sau – šalia nebuvo tinkamo žmogaus. Esu labai įsimylėjusi. Visko, ką turiu dabar, man užtenka. Ir meilės, ir kelionių. Darbas sekasi puikiai. Pinigų galėtų būti ir daugiau, tačiau turtams prioriteto neteikiu. Esu pozityvi asmenybė, žinojau, kad vieną dieną bus taip, kaip yra šiandien. Reikia tikėti, protingai svajoti ir viskas išsipildo“, – šypsojosi Skaistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.