A. Kupčinskas vėl prašovė: mero regalijos ir dryžuotos kojinės

Kauno meras Andrius Kupčinskas vėl prašovė derindamas aprangos stilių. Trečiadienio vakarą konservatorius dalyvavo Lietuvos moterų rankinio čempionėmis tapusios Kauno „Acme Žalgiris“ komandos pagerbimo ceremonijoje. Tamsiai pilkos spalvos kostiumą ir baltus marškinius vilkintis bei rožinį kaklaraištį pasirišęs A.Kupčinskas buvo pasipuošęs mero regalijomis. Tačiau šventinį miesto vadovo įvaizdį gadino storos stambiais juodais ir šviesiai pilkais dryžiais išmargintos kojinės.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-06-05 11:40, atnaujinta 2018-02-13 04:06

Toks pasirinkimas prie dalykinio kostiumo ir auksu tviskančių insignijų atrodė labiau nei keistas.

Vyriško kostiumo etiketo ekspertas Andrius Sergejenka merui pažėrė kritikos strėlių. Jo teigimu, prie dalykinio kostiumo, baltų marškinių ir kaklaraiščio dera mūvėti tik vienspalves, ilgas ir plonas kojines. Jas galima derinti prie kostiumo arba batų spalvos.

„Protokolas yra griežtas ir tokio rango asmenims, kaip miesto meras, kuris yra nuolat matomas, jo privalu paisyti. Šiuo atveju matoma, kad miesto vadovas pademonstravo prastą stilių. Vargu, ar tokį pamatytume tarp aukštų Vakarų Europos politikų“, – kalbėjo A.Sergejenka.

Dėl per trumpų kojinių ir iš po kelnių kyšančių plikų kojų šalies premjerą Algirdą Butkevičių bei dirigentą Donatą Katkų viešai supeikęs stilistas Mantas Petruškevičius tvirtino, jog Kauno meras turėtų atidžiau derinti aprangą, kad daugiau tokių klaidų nepasikartotų.

„Suprantu, jog valdžios vyrų dienotvarkė labai užimta ir rytais jie skuba į darbą, galbūt kai kada pramiega ir nespėja suderinti visų aprangos detalių.

Tačiau mane stebina tai, kad ne pirmą dieną aukštus valdžios postus užimantys vyrai pernelyg dažnai nepaiso dalykinio protokolo“, – sakė M.Petruškevičius.

Netinkamą aprangos stilių A.Kupčinskas rodo ne pirmą kartą. Pernai vasarą meras į Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame prabangiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vykusią Liepų žiedų šventę atėjo pasipuošęs juodu kostiumu, baltais marškiniais, prie kurių avėjo sportines basutes ir mūvėjo juodas kojines.

Batus į laisvalaikio apavą iškeitęs A.Kupčinskas prieš metus kurį laiką taip vaikščiojo ir į darbą, susitikinėjo su kauniečiais, miesto svečiais, aukštais pareigūnais.

„Batų avėti šiuo metu negaliu, nes man skilęs kojos piršto kaulas. Medikai patarė nešioti įtvarą. Kad galėčiau vaikščioti, reikia rinktis laisvesnę avalynę. Todėl šiuo atveju puikiai tinka basutės“, – portalui lrytas.lt prieš metus aiškino A.Kupčinskas.

Mados žinovai tuomet komentavo, jog prie basučių mūvėti kojines – atgyvena, o prie dalykinio kostiumo avėti basutes ir dar sportinio stiliaus – itin prasto skonio demonstravimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.