Aisčio Mickevičiaus kvapų laboratorija sužavėjo latvius

Žinomo Lietuvos veido, aktoriaus ir parfumerio Aisčio Mickevičiaus kuriami kvepalai pakerėjo kaimyninę Latviją. Neseniai Rygoje įvyko A.Mickevičiaus prekės ženklo „FUMparFUM“ kvapų projektas „Pop up Parfumes Bar“. Galimybė momentinėje kvepalų kūrimo dirbtuvėje kartu su parfumeriu susikurti asmeninius ir vienintelius kvepalus taip sužavėjo latvius, jog A.Mickevičiui kvapų laboratorijoje teko suktis nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro.

Aisčio Mickevičiaus kvapų laboratorija sužavėjo latvius.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Aisčio Mickevičiaus kvapų laboratorija sužavėjo latvius.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:22 AM

Stilizuota dirbtuvė, unikalus kvepalų kūrimo procesas, rezultatai ir dalyvių dėmesys pranoko projekto autorių lūkesčius.

„Latvių žinios apie aromatus, jų esencijų pasirinkimai mus nustebino. Renginyje dalyvavo žmonės, turintys įdomų, labai išlavintą parfumerinį skonį. Kartu su parfumeriu kurdami savo asmeninius kvepalus jie rinkosi sudėtingus, skirtingus ir įdomius aromatus. Gimė tokios netikėtos kvapų kompozicijos, kurios sužavėjo ir patį parfumerį“, - įspūdžiais iš renginio dalinosi „FUMparFUM“ atstovė Edita Vigelytė.

Anot jos, per vieną dieną Rygos DCH studijoje, kur vyko renginys, gimė graži, nišinė ir labai asmeninė parfumerija. Praėjus savaitei po renginio į Lietuvą iš Latvijos tebeskrieja susižavėjimo ir padėkos žinutės bei prašymai surengti dar vieną tokią laboratoriją.

Prie A.Mickevičiaus projekto sėkmės Rygoje prisidėjo ir „FUMparFUM“ partneris Latvijoje, televizijos laidų vedėjas, populiarios Rygoje sporto studijos DCH įkūrėjas ir savininkas Kaspars Ozolinš. E.Vigelytė juokiasi, kad jo dėka į momentinę A.Mickevičiaus kvepalų dirbtuvę susirinko tikri parfumerijos ir kvapų „maniakai“.

„Viena iš dalyvių dėkodama už aromatų kūrybos įspūdžius prisipažino, jog kvepalai yra tarsi antroji jos oda“, - prisiminė E.Vigelytė.

Sėkmingas kvapų projektas Lietuvoje gaminamų kvepalų linijai nutiesė kelią į Latvijos rinką. Artimiausiu metu kvapų projektą „Pop up Parfumes Bar“ planuojama pristatyti Estijos sostinėje Taline ir Maskvoje.

Aistis Mickevičius pirmasis ir kol kas vienintelis Lietuvoje parfumerijos ir aromatų pasaulį pristato neįprastu būdu – kviečia į momentines kvepalų kūrimo laboratorijas, kuriose galima ne tik susikurti unikalius asmeninius kvepalus, bet ir stebėti, kaip jie gimsta, dalyvauti unikaliame procese. Anot jo, ši idėja nėra originali, tačiau Lietuvoje to dar niekas nėra daręs.

Kvapų barai - dirbtuvės sėkmės sulaukė ir Lietuvos didmiesčiuose. Pavyzdžiui, Klaipėdoje Aisčiui kvapų bare vietoje vienos suplanuotos dienos teko darbuotis net dvi, nes susirinko gausus būrys norinčiųjų susikurti nepakartojamus kvepalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.