Kompozitoriaus G. Gelgoto gimtadienio šventė - sename dvare

Vaikystėje viena didžiausių minimalistinės muzikos kompozitoriaus Gedimino Gelgoto baimė buvo – negroti. Tad nenuostabu, kad savo 28-ąjį gimtadienį Gediminas šventė stovėdamas ant scenos.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2014-06-12 23:03, atnaujinta 2018-02-12 22:02

Nemokamas Naujų idėjų kamerinio orkestro (NI & Co) su Gediminu priešakyje koncertas Trakų Vokės dvare tapo švente ir pačiam G.Gelgotui, ir jo gerbėjams, kurių Lietuvoje – apstu.

Dėl populiarumo tarp jaunimo NI & Co dažnai vadinami roko žvaigždėmis klasikinės muzikos scenoje. Juos, kaip ir bet kurio kito amžiaus klausytojus, sužavi ne tik muzika, bet ir pati koncerto forma – jis visada būna lyg nedidelis spektaklis.

„Tokia koncepcija gimė visai atsitiktinai, – per interviu „Stiliui“ šypsojosi G.Gelgotas. – Būdamas maždaug 22 metų parašiau kūrinį apie kūno kalbą „Body Language“. Jis yra labai lėtas ir ramus.

Per repeticiją paprašiau stygininkų kiekvieną frazę pradėti lėtu rankos užkėlimu, ja darant lanką, ir užbaigti tokiu pačiu nukėlimu su lanku.

Kai jie visa tai padarė, pamačiau, kad tas hipnotizuojantis judesys papildė mano muzikinį kūrinį. Jis tapo linguojančiu paveikslu.

Niekada negalvojau, kad muzika yra silpna ir ją reikia kažkuo pastiprinti. Tiesiog su šia stilistika išgaunamas kitoks rezultatas, kuris nėra nei stipresnis, nei silpnesnis. Jis tiesiog kitoks.“

Pasveikinti šiuolaikinės akademinės muzikos žvaigždės atvyko renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, dizainerė Ella Tatarinova ir kiti kultūros bei pramogų sričių atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.