Kraujo davusi Liepa Mondeikaitė: „Tai visai nebaisu“

Ketvirtadienio popietę Vilniaus centre dainininkė Liepa Mondeikaitė turėjo neįprastą pasirodymą – ne dainavo, o šypsodamasi davė kraujo. Taip atlikėja paminėjo pasaulinę kraujo donorų dieną – ragindama savo gerbėjus pasielgti taip pat.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 12, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:23 PM

Nacionalinis kraujo centras sostinės centre įrengė palapinę ir sceną. Palapinėje kraujo duoti gali kiekvienas norintis, o vakare bus rengiamas koncertas, kuriame pasirodys grupės „Rondo“, „Kitokios“, Julija Jegorova ir kiti atlikėjai.

„Reikia rodyti pavyzdį, juk tai visiškai paprasta procedūra. Vos kelios minutės, per kurias tavo padovanotas kraujas kitam gali išgelbėti gyvybę. Esu kartą davusi kraujo ir anksčiau, tai tikrai visiškai nebaisu“, - sakė 24-erių dainininkė.

Mediciną studijuojanti mergina puikiai žino, kokia svarbi yra donorų misija. Tačiau apgailestauja, kad donorystę gaubia neteisingi mitai.

„Žmonės bijo, kad nualps, kad tai pakenks sveikatai. Nieko panašaus. Kraujo paėmimo procedūros metu iš donoro paimamas toks kraujo kiekis, kurio netekimas visiškai nekenkia žmogaus organizmui. Juk kraujo gali duoti tik sveiki žmonės, o sveikame organizme prarasti kraujo kūneliai atsistato labai greitai“, - sakė grupės „Pop Ladies“ narė.

Kaip ir rekomenduojama donorams, duoti kraujo ji atvyko, pavalgiusi sočius pusryčius.

„Visai nebaisu duoti kraujo. Tiesa, praėjusį kartą liko didelė mėlynė, kurią sunku užmaskuoti grimu. Bet dėl tokio reikalo verta“, - juokėsi Liepa.

Visus geros valios žmones Liepa ragina apsilankyti Nacionalinio kraujo centro ture per Lietuvą - šiandien prasidėjusi kelionė aplankys 9 Lietuvos miestus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.