Krepšininko Vytenio Lipkevičiaus vestuvėse - pranašiški ženklai

Šeštadienio popietę Vilkijos Šv. Jurgio bažnyčioje (Kauno r.) amžiną meilę vienas kitam prisiekė 25 metų Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Vytenis Lipkevičius ir 23 metų jo mylimoji Vytauto Didžiojo universiteto magistrantė Dovilė Poškaitytė. Po vestuvių moteris pasirinko vyro pavardę ir tapo Lipkevičiene.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 14, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:49 PM

Vestuvių dieną netrūko nei turtus po vestuvių porai nešančio lietaus, nei stiklo šukių, kurios laimės - pranašas.

Į bažnyčią jaunavedžiai atvyko juodos spalvos „Audi A6" markės automobiliu, puoštu baltais kaspinais ir gėlėmis. Svarbiausią gyvenimo dieną įsimylėjėliai buvo nusiteikę itin džiugiai, tačiau matėsi, jog ceremonijos metu abu labai jaudinosi. Dovilei po ištartų priesaikos žodžių skruostu nuriedėjo ašara.

 „Žinoma, kad stovėdami prie altoriaus labai jaudinomės. Mano akys taip pat buvo pritvinkusios ašarų, tačiau pavyko jas sutramdyti. Ši akimirka buvo labai graži, nepakartojama, ilgai laukta. Dabar jaudulys atslūgo ir mėgaujamės švente", - portalui lrytas.lt pasakojo V.Lipkevičius.

Jaunuosius sujaudino juos tuokusio kunigo Vinco Kudirkos pamokymai, jog nuo šiol Dovilei svarbiau už viską turi būti vyras, o Vyteniui - žmona. „Dovilė tau, Vyteni, nuo šiol turi būti svarbesnė net už krepšinį", - mokė kunigas.

Tuoktuvių ceremonijai, kurioje dalyvavo poros artimieji, bičiuliai ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai su mylimosiomis, einant į pabaigą nutiko nedidelis incidentas. Pakviestas nusifotografuoti su jaunavedžiais V.Kudirka netyčia koja užkliudė ant grindų stovėjusią stiklinę žvakidę ir ją sudaužė. Tai jaunųjų neišgąsdino, jie šypsodamiesi nusprendė, jog šukės neša laimę, o esančios bažnyčioje - dvigubai didesnę.

Išėjusius iš bažnyčios jaunavedžius svečiai pasitiko plojimais, šūksniais, jie buvo apiberti baltų rožių žiedlapiais. Ką tik susituokusi pora juos pasveikinti atėjusius žmones pakvietė į šalia bažnyčios pastatytą baltą pastogę, kuri apsaugojo vestuvių dalyvius nuo žvarbaus oro ir lietaus.

Laimingi jaunavedžiai pasakojo, jog vienas kitą pažįsta nuo pat vaikystės, nes kartu augo Vilkijoje. Vytenio ir Dovilės meilė prasidėjo prieš 8-erius metus. Vienas kitam į akį jie krito mokyklos vakarėlyje.

Prieš trejus metus drauge apsigyvenę jaunuoliai planuoti vestuves pradėjo prieš metus.

„Norėjome gražios šventės, todėl nieko nedarėme paskubomis, atsakingai rūpinomės kiekviena smulkmena. Kurti šventės scenarijų padėjo vestuvių planuotoja. Džiaugiamės, jog pasiruošti vienai svarbiausių gyvenimo dienai pavyko taip sklandžiai, jog vestuvių išvakarėse dviese ramiai pavakarieniavome, išgėrėme po taurę vyno ir be streso nuėjome miegoti", - tvirtino jaunieji.

Šventei nuotaka pasirinko dizainerio Egidijaus Rainio kurtą ilgą baltą suknelę atvirais pečiais, prie jos priderino nuometą ir  nedidelius auskarus su perlais. Rankoje ji laikė baltų bijūnų puokštę.

V.Lipkevičius vestuvių dieną vilkėjo tamsiai mėlyną „ Suit Supply" meistrų siūtą kostiumą. Geltono aukso žiedus porai sukūrė juvelyras Raimundas Žemaitis.

Iš Vilkijos jaunieji su palyda išvažiavo į Prienų rajone įsikūrusi Visuomenės harmonizavimo parką, kur vyko šventinis vakaras. Pora jau žino, kur vyks į povestuvinę kelionę - tai bus Roma.

Paklausti, kiek planuoja turėti vaikų jaunavedžiai sakė dėl to vis dar negalintys sutarti.

„Aš norėčiau turėti tris atžalas, o Vytenis sako, kad šeimoje turi būti ne mažiau kaip keturi vaikai. Kaip bus iš tikrųjų, parodys ateitis", - kalbėjo D.Lipkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.