„Mr Gay Europe“ konkursą laimėjo švedas, lietuvis liko šeštas

Birželio 7-15 dienomis Austrijoje įvyko homoseksualams skirtas konkursas „Mr Gay Europe“. Dar prieš renginiui įvykstant jis susilaukė nemažai visuomenės dėmesio. Lietuvą konkurse atstovavo iš Lietuvos kilęs ir jau metus laiko Vokietijoje gyvenantis Mindaugas Grudzinskas.

„Mr Gay Europe“ - Lietuvos atstovas Mindaugas Grudzinskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Mr Gay Europe“ - Lietuvos atstovas Mindaugas Grudzinskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Jun 18, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:45 PM

Drąsus vaikinas iš Lietuvos konkurse užėmė garbingą 6 vietą, kuri jam suteikė galimybę dalyvauti ir po kelių mėnesių Romoje vyksiančiame „Mr Gay World“ konkurse. Užimti šią vietą M.Grudzinskui padėjo aktyvus lietuvių palaikymas balsuojant internetu. Pirmoji vieta, deja, atiteko homoseksualui Jackui Johanssonui iš Švedijos.

„Pamačiau skelbimą, kad yra daromas renginys, susisiekiau su Lietuvos gėjų ir lesbiečių lygos prezidentu. Pasiteiravau ar yra Lietuvoje kandidatų, kurie norėtų ten dalyvauti. Iš pradžių norinčių buvo net 15, tad nusprendžiau nedalyvauti. Tačiau po dviejų savaičių liko vos vienas norintis. Tada aš užpildžiau anketą, nusiunčiau prodiuseriams į Austriją. Buvau atrinktas ir išvažiavau“, - apie savo patekimą į konkursą pasakojo M.Grudzinskas.

Pasak vaikino, ruoštis konkursui nebuvo lengva: „Ruoštis kainavo. Buvo ir repeticijos, ir finansų reikėjo turėti. Rėmėjų neradau, todėl viską turėjau apsimokėti pats. Pasakysiu atvirai: Lietuvoje gauti rėmėjų – nulis sveikų. Tačiau dabar dalyvausiu „Mr Gay World“ konkurse, tad šiam konkursus jau keletą rėmėjų turiu“, - aiškino jis.

Sunkiausia M.Grudzinskui prieš konkursą buvo mokytis choreografijos judesių, pasiruošti drabužius. Jis pats savo rankomis siuvo ir pasirodymui reikalingą Lietuvos vėliavą.

Dalyvauti konkurse vaikinui buvo tam tikras iššūkis, kita vertus, jis tai vertina kaip natūralų dalyką: „Kodėl negaliu savęs išmėginti? Tiesą sakant, man reikėjo pasisemti patirties, juolab, kad jeigu yra šansas sudalyvauti, kodėl man nesudalyvavus? Tie mūsų visi vadinami normalūs heteroseksualūs žmonės irgi dalyvauja įvairiuose rinkimuose. Tai kodėl mes, gėjai, negalime dalyvauti?“, - piktinosi M.Grudzinskas.

„Mr Gay Europe“ Lietuvos atstovui patiko praktiškai viskas. Tiek prodiuseriai, tiek komandos iš visų šalių, dalyviai – visi žmonės buvo labai draugiški. Nors, pasak jo, Austrija nėra pati tolerantiškiausia šalis. Neteko jam patirti ir intrigų.

„Labiausiai patiko visas organizavimas, visi prodiuseriai dalyviais rūpinosi kaip tėvai savo vaikais“, - džiaugėsi vaikinas. Jis ten itin susidraugavo su konkurso prezidentu Tore Aasheimas.

Tiesa, konkurso metu M.Grudzinskui nutiko vienas incidentas: „Buvo pristatomi tokio garsaus dizainerio drabužiai, o man kelnės suplyšo. Bet tai viskas buvo gerai, greitai man pakeitė tas kelnes“, - juokėsi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.