TV laidų vedėjas Andrius Tapinas studijuos Berlyno universitete

TV laidų vedėjas, rašytojas, pokerio žaidėjas Andrius Tapinas priėmė dar vieną iššūkį. Nuo šio rudens 37-erių vyras taps Berlyno laisvojo universiteto studentu – magistrantūroje krims tarptautinių santykių mokslus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 18, 2014, 4:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:36 PM

Sėkminga karjera televizijoje ir žurnalistikoje, gerai parduodama knyga „Vilko valanda“, rašomas jos tesinys – atrodo, kad veiklos A.Tapinui pakanka, bet jam pačiam atrodo kitaip.

„Buvo toks noras dar pasimokyti. Lietuvoje studijavau ekonomikos magistrantūroje, bet turiu pripažinti, kad dariau tai labiau dėl popieriuko.

Dabar norisi ne popieriaus, o tiesiog praplėsti akiratį. Nes, atvirai kalbant, man iki šiol niekada neprireikė diplomo. Ieškojau tvirto, rimto universiteto. Dar buvo labai svarbu, kad studijas būtų galima derinti su savo gyvenimu ir darbu Lietuvoje. Supratau, kad jei to nepadarysiu dabar, niekada neprisiruošiu“, - sakė A.Tapinas.

Į Amerikos universitetus dairęsis žurnalistas galiausiai pasirinko Berlyno universitetą, kuris priskiriamas geriausių Europos aukštųjų mokyklų trisdešimtukui.

Studijų programa, kurią pasirinko A.Tapinas, yra orientuota į Rytų Europos šalių situaciją.

„Universitetas – hibridinis, todėl man labai patinka. Mokysiuosi namie, bet tris kartus per metus teks vykti į Berlyną savaitei ar dviem, susitikti su dėstytojais, mokslo draugais, bus rengiami susitikimai su Vokietijos politikais.

Programa įdomi, dėstytojai stiprūs, universitetas turi penkis Nobelio premijos laureatus. Man patinka, kad jo programoje orientuojamasi į dabartinę situaciją ir tai, kas bus aktualu artimiausius 20 metų.

Su šeima planus suderinau, artimieji neprieštarauja. Tai įdomus iššūkis – mokytis namie. Teks save motyvuoti, o studijos sunkios – tai stojant buvo pasakyta tiesiai šviesiai. Bet to ir norėjau. Reikės tikslingai susiplanuoti laiką. Mažiau sėdėti feisbuke, daugiau mokytis“, - sakė A.Tapinas.

Lietuviui teks mokėti už mokslą, tačiau dėl to jis nesikremta: „Tiesiog džiaugiuosi patekęs į tą universitetą, tai nėra taip paprasta“.

Bičiuliai socialiniuose tinkluose jau komentuoja, kad A.Tapinas nusprendė siekti politiko karjeros, o šios studijos – pirmasis žingsnis.

„Nieko apie tai nesakau. Tai, apie ką šiandien juokauji, po penkerių metų gali virsti realiais planais“, - juokėsi žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.