Fotografo Ričardo Anusausko negąsdina gyvatės

Žinomas gamtos fotografas Ričardas Anusauskas ketvirtadienį viešėjo Jonavoje. Lankydamasis ten jis norėjo ne tik pasigrožėti gamta, bet ir savo fotoaparatu užfiksuoti vietinę fauną. Tačiau pirmiausia R.Anusauskui teko susitikti ne su mielais gyvūnėliais, o su angimi, rašo Jonavoszinios.lt

Ričardui Anusauskui su gyvatėmis susidurti tenka dažnai.<br>T.Bauro nuotr.
Ričardui Anusauskui su gyvatėmis susidurti tenka dažnai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 10:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:32 AM

Daug keliaujančio R.Anusausko kelionių įspūdžiai ne kartą yra rodyti įvairiose televizijos laidose. Šimtuose tūkstančių jo kadrų yra įamžintos nuodingiausios pasaulio gyvatėmis, egzotiškais paukščiais.

Daugiau nei 150 pasaulio šalių aplankęs fotografas jau yra išleidęs tris savo fotografijų albumus, o šiuo metu ruošia naują albumą pavadinimu „Gražuolė Lietuva“. Į Jonavą R.Anusauskas vyko įsitikinęs, kad ten tikrai pamatys vietų ar gyvūnų, kurie tiks jo knygai.

R.Anusauskas bevaikščiodamas Jonavos miškuose susitiko ir vienintelę Lietuvoje nuodingą gyvatę – angį. Išties retai sutinkama gyvatė fotografo ne tik nenustebino, bet ir pradžiugino.

Menininkui keliaujant po Afriką yra tekę sutikti kur kas pavojingesnių gyvačių. Jis yra aplankęs ir žmogų, vadinamą gyvačių sūnumi. „Jis gyveno tarp nuodingų gyvačių, o viena nuodingiausių pasaulio gyvačių žalioji mamba man matant įgėlė jam kelis kartus. Paprastai nuo šios gyvatės įgėlimo žmogus miršta per dvidešimt sekundžių. O jam – nieko. Tai žmogus, kuris nuo kūdikystės užaugo tarp gyvačių, o savo motina jis vadina kobrą“, - pasakojo R.Anusauskas.

Fotografas atskleidė ir tai, kodėl pastaraisiais metais tiek dėmesio skiria Lietuvos gamtai. „Nes mano gyvenimo uždavinys – išmokyti dukterį Eveliną dainuoti, jau įvykdytas. Daug metų tam skyriau. Dabar – mano laikas“, - pasakojo žinomos atlikėjos Evelinos Anusauskaitės tėvas R.Anusauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo