Gintarė Gurevičiūtė jėgos aitvarų sportui renkasi jūrą

Ne paslaptis, kad viena gražiausių Lietuvos moterų tituluojama Gintarė Gurevičiutė visus stebina ne tik tobula išvaizda, tačiau ji taip pat yra ekstremalaus sporto mėgėja. Moteris po trijų metų pertraukos grįžo prie savo taip pamėgto sporto – jėgos aitvarų. Gintarė jėgos aitvarų sportui renkasi Lietuvos pajūrį, nes ten didžiausios bangos, per kurias ji gali atlikinėti įvairiausius triukus.

Gintarės Gurevičiūtės aistra - jėgos aitvarai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gintarės Gurevičiūtės aistra - jėgos aitvarai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:50 AM

Šį sportą Gintarė buvo apleidusi po Vietname nutikusios avarijos, kuomet sunkiai buvo sužalota dešinė koja. Iškart, kai Gintarė pasveiko – vagys iš namų nugvelbė visą vandens amuniciją.

„Dabar pasibaigus visiems projektams ir turint nedideles atostogas darbuose, nusprendžiau vėl įsigyti jėgos aitvarą ir grįžti ant vandens. Jėgos aitvarų mėgėjai, tai tarsi atskira bendruomenė labai skirtingų žmonių, kuriuos vienija aistra adrenalinui. Labai nustebau, kad po tokios ilgos pertraukos visus, kuriuos palikau radau ten pat - ant vandens, o jų gretas papildė gausybė naujų sportininkų. Buvo be galo gera visus juos pamatyti ir būti taip šiltai sutiktai“, - džiaugėsi Gintarė.

Ekstremalaus sporto mėgėjos pirmasis jėgos aitvaras buvo „Cabrinha xbow“. Anot Gintarės jis labiausiai tinka pradedantiesiems – minkštas, lengvas, truputį lėtesnis, todėl pradžioje daromos klaidos ne tokios skausmingos.

„Šiandien turiu naujausią universalųjį jėgos aitvarą „Cabrinha Switchblade“. Tai galingas, greitas jėgos aitvaras, tinkantis daryti triukus ant lygaus vandens ir skrosti su vėju per jūros ar vandenyno bangas.“ , - įspūdžiais dalinosi Gintarė.

Anot moters ekstremalaus sporto mėgėjai privalo susidraugauti su gamta ir stichijomis, o jei to nepadarys – liks nieko nepešę.

Gintarė apgailestavo, kad Lietuvoje vėjas nelepina ištisus metus, tad jei nepučia vėjas – ji iškart stoja ant vandenlentės.

„Plaukioti pirmyn ir atgal nėra labai įdomu, tad išdrįsau šokti ir nuo tramplyno. Mane padrąsino didžiausią patirtį vandens sporte turintys prekiautojai „Xpro", parūpindami lentą „Brunotti“, su kuria įveikti tramplyną tapo vieni juokai.“ , - pasakojo moteris.

Gintarė teigė, kad adrenalinas yra jos genuose.

„Tėtis buvo vienas pirmųjų buriuotojų Lietuvoje. Su Xpro esu pažįstama nuo 5 metukų, tad galima sakyti užaugau su šia kompanija, jie man autoritetas, todėl net nedrįsau suabejoti jų žodžiu ir savo pasirinkimu džiaugiuosi. Nesitikėjau, kad paprasčiausia lenta gali turėti tiek daug įtakos.“, - pasakojo Gintarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.