Žinomos moterys kyla į kovą prieš „vamzdžiu“ vadinamą skulptūrą

Atlikėja Liepa Mondeikaitė bei žinomas modelis Simona Starkutė stojo į kovą su „vamzdžiu“. Moterys pasipiktinusios, kad Neries upės krantinėje stūksanti skulptūra „Krantinės arka“ bjauroja Lietuvos sostinės įvaizdį.

Modelis Simona Starkutė ir atlikėja Liepa Mondeikaitė „vamzdžio“ matyti nebenorėtų.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Modelis Simona Starkutė ir atlikėja Liepa Mondeikaitė „vamzdžio“ matyti nebenorėtų.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Jul 9, 2014, 7:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:45 AM

Su šiuo blogiu žinomos moterys kovos pasirašydamos peticiją. Trečiadienį buvęs krepšininkas Matas Niparavičius socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė raginimą, kuriuo kviečia visus neabejingus Vilniaus miesto grožiui pasirašyti peticiją dėl skulptūros iškeldinimo. Surinkus parašus, peticiją ketinama pateikti miesto merui Artūrui Zuokui.

Žinomos moterys šiam raginimui neliko abejingos ir savo ruožtu tai padaryti paskatino savo draugus. Anot jų, miestui dėl tokios skulptūros turėtų būti gėda.

„Šiandien esu pasiryžusi pasirašyti peticiją. O kam tas vamzdis patinka? Aš nepažįstu nė vieno žmogaus, kuriam tai patiktų. Jis atrodo kaip kanalizacijos vamzdis. Nesuprantu tokio meno ir kiek man žinoma, šis vamzdis ten turėjo užsilikti tik iki 2010 metų“, - kalbėdama su portalu lrytas.lt piktinosi S.Starkutė.

Ji labai džiaugiasi M.Niparavičiaus iniciatyva situaciją pagaliau pakeisti. „Pagaliau kažkam užkliuvo tikrąją to žodžio prasme. Man gėda, kai pas mane atvažiuoja užsieniečiai, rimti žmonės ir jie visiškai to nesupranta, nors meną jie išmano. Aš pati 12 metų su mada dirbu, o tie žmonės ir meno galerijas turi – tikrai susiję su menu. Jie žiūri ir nesupranta, sako: „Kas čia taip gražiai „išplovė“ pinigus?“, - pasakojo modelis.

 S.Starkutė sutinka su mintimi, kad skulptūra turėtų būti išvežta į savartyną. „Šis vamzdis labai negražaus vaizdo suteikia Vilniui. Menas turi būti gražus ir kelti kažkokias tai geras emocijas, o ne blogas emocijas ir žmonių pasipiktinimą“, - aiškino moteris. Atlikėja Liepa Mondeikaitė jau spėjo pasirašyti peticiją ir laikosi tokios pat griežtos nuomonės skulptūros atžvilgiu.  „Nemanau, kad tai yra labai meniškas ir gražus daiktas, nepuošia mūsų Vilniaus. Aš visada galvojau, kad tai tiesiog kažkoks pastatytas vamzdis nevietoje. Nelabai tinka jis prie viso Vilniaus kraštovaizdžio. Tik vėliau sužinojau, kad tai yra skluptūra, už kurią sumokėti nemaži pinigai“, - aiškino L.Mondeikaitė.

 Atlikėja sakė net neįsivaizduojanti, kokią vietą Vilniuje vadinamasis vamzdis galėtų užimti. „Tai ne tik, kad nepuošia, bet ir kelia juoką. Paklausus bet kurio vilniečio, nemanau, kad kuris pasakytų, jog tai yra tikrai gražus meno kūrinys ir turėtų stovėti prie Neries krantinės“, - piktinosi L.Mondeikaitė.

 Atlikėjai irgi dažnai tenka išgirsti miesto svečių klausimą: „Koks čia „kanalizacijos vamzdis“ stovi ne vietoje?“. „Tada supranti, kad ne tavo vieno akis taip keistai mato...“, - sakė L.Mondeikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.