Išskirtinė publika Trakuose išvydo modernią operą ant vandens

Ketvirtadienio vakarą garbingi svečiai rinkosi į išskirtinį, koncertinį istorinės operos „Everardas II – Lietuvos karalius“ pastatymą Trakuose. Susirinkę žiūrovai turėjo neeilinę galimybę operą stebėti lauke, tiesiog ant Galvės ežero kranto.

Renginio atmosfera buvo magiška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio atmosfera buvo magiška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-18 00:25, atnaujinta 2018-02-11 21:47

Portugalų kompozitoriaus Joao de Sousa Carvalho operą skambant po atviru dangumi buvo galima išgirsti pirmąjį kartą. Bene įdomiausia buvo tai, kad operos veiksmas vyko tarp orkestro ir žiūrovų, kurie buvo įsikūrę ne tik ežero pakrantėje, bet ir restorano „Bona Lounge“ lauko terasoje.   Tarp garbingų vakaro svečių buvo ir Vilniaus meras Artūras Zuokas, Trakų rajono meras Vytautas Zalieckas, Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Maria Taliani de Marchio. Neeilinio spektaklio nepraleido ir šalies verslininkai, žinomi visuomenės veikėjai.

Svarbiausi vakaro svečiai prieš pat prasidedant koncertinei operai buvo pakviesti ir į prabangią restorano biblioteką, kur išgirdo ilgą ir vaizdingą pasakojimą apie kunigaikštienės Bonos Sforcos gyvenimą, įnašą į Lietuvos politinį bei kultūrinį gyvenimą.

Žiūrovų dėmesį šis operos „Everardas II – Lietuvos karalius“ pastatymas patraukė šiuolaikiškumu – buvo panaikintas bet koks atstumas tarp publikos ir operos atlikėjų.

Patys operos solistai įsikūrė ant ežere esančio liepto, kur ir rutuliojosi visas operos veiksmas. Greta liepto ant specialaus plūduriuojančio plausto grojo „Vilnius Sinfonietta“ orkestras, kuriam dirigavo žinomas dirigentas Vytautas Lukočius.

Kaip teigė operos režisierė ir inscenizacijos autorė Aistė Ptakauskaitė, operai daug žavesio suteikia ir tai, kad joje vieną pagrindinių, valdovo Vladislavo vaidmenį atliko solistė Ilona Pliavgo.

„Manau, ši opera – puiki proga lietuvių publikai prisiminti, kad Lietuva buvo svarbi ir neatsiejama Europos kultūrinio ir politinio gyvenimo dalis. Laukiniu egzotišku kraštu europiečių sąmonėje ji tapo tik praradusi savo suverenumą ir įsiliejusi į kitų karalysčių sudėtį“, – tvirtino A.Ptakauskė.

Operos naktis Trakuose, senojoje didikų rezidencijoje, įvyko ne be reikalo - šventė buvo skirta prisiminti ir pagerbti LDK kunigaikštienės Bonos Sforcos indėlį į mūsų šalies gyvenimą. Šiemet kaip tik minimos 520-osios Bonos Sforcos gimimo metinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.