Žvaigždžių lenktynėse triumfavo R.Vilkončius, K.Nemycko - trečia

Po dviejų metų pertraukos „1000 kilometrų" lenktynių pramoginių renginių sąrašas vėl pasipildė LNK žvaigždžių lenktynėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 18, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:31 PM

Šį kartą prieš tai buvusias įprastas automobilių traukos lenktynes pakeitė super sprinto varžybos, kuriose televizijos žvaigždžių laukė nemažai sunkumų.

Su „Mini Cooper“ automobiliu startavusios žvaigždės turėjo kuo greičiau įveikti maždaug 60 metrų distanciją ir sustoti ant finišo linijos. Šią liniją pravažiavę ar iki jos sustoję varžybų dalyviai privalėjo priverstinai manevruoti, kol nesustos, kaip reikalauja varžybų taisyklės. Tačiau tokiu atveju neatidūs vairuotojai gaišo brangų laiką. LNK žvaigždžių užduotį pasunkino dar ir tai, kad jiems super sprintą teko važiuoti į įkalnę.

„Tokiose lenktynėse svarbiausia ne automobilių išvystomas greitis, o vairavimo meistriškumas. Trasoje įsibėgėjusioms LNK žvaigždėms svarbiausia teks ne tik laiku sustabdyti automobilį, bet ir išvystyti greitį įkalnėje“, – apie pasikeitusias lenktynių sąlygas aiškino „1000 kilometrų" lenktynes organizuojančios bendrovės „Promo Evens“ vadovas Darius Jonušis.

Prieš lenktynes jų dalyviai neslėpė jaudulio ir gyvai aptarinėjo taisyklių pasikeitimus.

LNK žvaigždžių lenktynėse startavo žinių vedėjas Rolandas Vilkončius, atlikėja ir laidos „Lietuvos balsas“ mokytoja Katažina Nemycko, laidos „Yra kaip yra“ ekspertė Gintarė Gurevičiūtė, prodiuseris ir kompozitorius Deivydas Zvonkus, žinių vedėja Agnė Zacharevičienė, Infošou žinių vedėjas Viktoras Jakovlevas ir naujos laidos „Noriu dar! – su radistais“ vedėjai Jonas Nainys bei Rolandas Mackevičius.

Pirmieji prie starto linijos stojo betmenų kostiumais pasipuošę radistai. Pirmasis sprinto trasa pralėkęs R.Mackevičius pralėkė sustojimą ir kol grįžo į vietą distancijoje užgaišo 14,46 sek. Kiek geriau pasirodė iš kolegos klaidos pasimokęs J.Nainys, kurio laikas buvo kur kas geresnis – 9,88 sek.

Matydami, kaip sunkiai sekėsi pirmiesiems varžybų dalyviams, kitos žvaigždės sėsti prie mašinos vairo neskubėjo ir jas teisėjams net teko paraginti. Sprinto trasą išbandžiusi G.Gurevičiūtė laiku sustojo ten, kur reikia ir, kaip  vėliau paaiškėjo, trasoje užtrukusi 8,69 sek. užėmė antrąją vietą.

Trečioje vietoje liko K.Nemycko. Prieš jai startuojant atlikėjos sužadėtinis D.Zvonkus šūktelėjo: „Varyk už šeimą“. Matyt, šis paraginimas padėjo susikaupti ir atsargiai pajudėjusi iš vietos K.Nemycko trasą pralėkė per 9,10 sek. Greičiausiai ir tiksliausiai sprintą nuvažiavo santūrusis R.Vilkončius, kuris užtruko 8,12 sek. ir pasibaigus lenktynėms kėlė nugalėtojo taurę.

Ankstesniais metais traukos lenktynes kartą laimėjęs LNK žvaigždžių lenktynių čempionas teigė, kad šių metų varžybose buvo daugiau intrigos. „Traukos lenktynėse važiuojant poromis nugalėtojai paaiškėdavo iš karto, o čia rezultatų nežinojome iki pat apdovanojimo ceremonijos“, – pasakojo laimingas R.Vilkončius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.