Ajurvedos stovykloje su dukra pailsėjusi Atlanta sapnuoja Indiją

Šlakelis šilto pieno su prieskoniais prieš miegą, griežtas režimas ir vegetariška mityba – į tokius kūno ir sielos malonumus jau antrą vasarą pasineria dainininkė Elena Puidokaitė-Atlanta (33 m.) su dukra Saule (7 m.). Šešias dienas praleidusios ajurvedos centro „SPA Shanti“ kasmet rengiamoje stovykloje, namo mama ir dukra grįžo tarsi po mėnesio atostogų.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2014-08-01 07:49, atnaujinta 2018-02-11 14:43

Nuvykusios į stovyklą, kuri įsikūrusi gamtos apsuptyje, prie ežero, Atlanta su dukra Saule pateko į visai kitokią aplinką, nei buvo pratusios. Vaikų iškart buvo paprašyta šešioms dienoms pamiršti mobiliuosius telefonus, planšetinius kompiuterius ir televizorius, o suaugusieji telefonais galėjo naudotis tik esant reikalui.

Anksčiau šioje stovykloje Atlanta mokėsi masažų kursuose pas profesionalų ajurvedinio masažo meistrą Darių Kaunecką. O šįkart su dukra atrado visai kitokį poilsį.

Jau daugiau nei 7 metus masažais besilepinanti Atlanta vis dar randa kuo save nustebinti. Be atpalaiduojamųjų masažų, dainininkė stovykloje šiemet atrado ajurvedinę detoksikuojamąją ir kūno formas dailinančią procedūrą „Garšan“. Jos metu masažuotojas stipriais rankų judesiais, apsimovęs pirštines, stangrina ir dailina kūno linijas.

„Jau kurį laiką aktyviai sportuoju, žiūriu, ką valgau, todėl tai, kad procedūros metu sudegė nepageidaujami riebaliukai, mane itin nudžiugino“, – šypsojosi E.Puidokaitė.

Veiklos prie ežero turėjo ir mažoji Saulė. Tėvai, į stovyklą atvykę su vaikais, galėjo atsipalaiduoti nuo atžalų priežiūros. Mažieji čia šoko įvairius šokius, piešė mandalas, raštus pagal indiškas mantras tapė ant veidų, gamino ajurvedinius saldumynus, sportavo, užsiėmė batika. Saulė į namus parsivežė ir pačios išlietą tikro vaško žvakę.

„Mano dukros toks amžius, kad formuojasi ne tik asmenybė, bet ir kūno laikysena. Tai sunku išlavinti! Norėjau, kad Saulė gautų sveikatinimo procedūrų, būtų pakoreguota laikysena – jai labai patiko vaikiški ajurvediniai masažai.

Kadangi pernai pati mokiausi daryti šiuos masažus, dabar ir namuose neišsisuku, darau juos dukrai. Kartą net pastebėjau, kad ant masažo stalo vaikas užmigo“, – juokėsi atlikėja.

Ajurvedinėje stovykloje visi šešias dienas maitinasi vegetariškai. Ne išimtis ir vaikai. Tačiau Atlanta su Saule nė nepasigedo mėsos – moteris jau kurį laiką stengiasi jos valgyti kuo mažiau, o Saulei buvo labai įdomūs visai kitokie patiekalai, nei ji buvo pratusi valgyti.

„Vegetarinė mityba išsiskiria galybe skonių, kvapų, patiekalų rūšių. Stengėmės maitintis pagal ajurvedą – porcijos turi tilpti į rieškutes, nevalia persivalgyti. Vaikai išragavo visokių skaniausių saldumynų, jų valgiaraštis buvo papildytas ir užkandžiais“, – pasakojo moteris.

Žolininkė per paskaitą pasakojo, kaip piktžolės, daugybė kitų augalų gali virsti sveiku maistu, kaip įvairias žoles naudoti arbatai, salotoms ar užkandžiams.

Mums įprasti nušienauti kiemai jai nepriimtini, jos pačios kiemas apžėlęs – auga naudingos žolės, gėlės ir krūmai.

„Buvo net šiek tiek gėda, kad neišmaniau elementarių dalykų – juk viskas auga šalia mūsų! Kone kiekviena piktžolė, kurią naikiname darže, yra naudinga. Jas reikia ragauti, atrasti savąsias pagal skonį“, – pasakojo Atlanta.

Dieną pradėdavusios 7 valandą ryto jogos mankšta, Elena ir Saulė apie 21 val. jau jausdavosi mieguistos. Lyg iš pieno plaukusios po baltiškos pirties, vakarus jos baigdavo gražiu ritualu pagal ajurvedą – išgerdavo šilto pieno su prieskoniais.

Šio kiekvienam žmogui naudingo gėrimo receptą Atlanta parsivežė ir į namus. Tereikia užvirinti pieną, į jį įdėti truputį rudojo cukraus ir prieskonių – ciberžolių bei pankolių ir šiek tiek pavirinti. Prieš miegą kiekvienam dainininkė rekomenduoja išgerti bent po 40 gramų tokio sveikatai naudingo gėrimo.

Moteris neslepia – į šias stovyklas ji įsitraukė visa esybe. Todėl kitąmet ji trokšta aplankyti svajonių šalimi per šiuos dvejus metus tapusią Indiją ir savo kailiu pajusti ajurvedos malonumus ten.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.