Įmonių vadovai meistriškumą demonstravo Nidos teniso kortuose

Nidos teniso aikštynuose tris dienas tarpusavyje varžėsi Lietuvos verslo elitas. Čia vienuoliktąjį kartą vyko didžiausias šalies mėgėjų teniso turnyras, kuriame žaidžia vien tik kviestiniai „Nidos džiazo“ festivalio ir tarptautinio Lietuvos prezidento taurės teniso turnyro rėmėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-08-03 23:35, atnaujinta 2018-02-11 13:45

Šį kartą į turnyrą buvo pakviestas rekordinis dalyvių skaičius - 164 žaidėjai, kurie vadovauja beveik visoms svarbiausioms šalies įmonėms. Skaičiuojama, kad Nidos turnyro dalyvių įmonių apyvarta sudaro didžiąją dalį viso šalyje pagaminamo bendrojo vidaus produkto.

„Visi žaidėjai yra mūsų turnyro senbuviai. Iš jų apie 90 procentų čia žaidžia kasmet, o jų meistriškumas toks panašus, kad neturime absoliučių lyderių poros, kuri kasmet visus triuškintų aikštelėse. Turnyro nugalėtojai pas mums nuolat keičiasi“, - pasakojo turnyro organizatorius, buvęs Lietuvos teniso sąjungos prezidentas, o dabar Vilniaus teniso klubui vadovaujantis Liutauras Radzevičius.

Visos turnyre dalyvavusios poros žaidė pagal amžių ir pajėgumą suskirstytose 7 grupėse. Dvejose grupėse rungtyniavo moterys, kurių turnyre buvo 42. Dvi iš jų nepabūgo varžytis kartu su vyrais.

Poroje su garsiu automobilių sporto lenktynininku bendrovės „Kautra“ bendraturčiu Nemunu Dagiliu žaidė Šiaulių banko prezidento Vytauto Siniaus žmona Irina Cybina. Praeityje garsi tenisininkė pasaulio reitinge buvo patekusi tarp 500 pajėgiausių moterų tenisininkių.Nidoje varžydamąsi su vyrais ji su savo partneriu liko devintoje vietoje.

Moterų Power grupėje (iki 45 metų) pajėgiausia buvo palangiškės viešbučio „Medūza“ vadovės Živilės Antropikienės bei nidiškės verslininkės Rūtos Kaikarienės pora.

Moterų Masters grupėje savo pranašumą įrodė kaunietė Violeta Matulaitienė ir buvusi kaunietė Ona Dalsjo, dabar gyvenanti Norvegijos sostinėje Osle.

Daugiausiai titulų šį kartą iš Nidos parsiveža AB „Lietuvos energija“ stebėtojų tarybos pirmininkas vilnietis verslininkas Šarūnas Kliokys, kuris su įvairiais partneriais nugalėtoju tapo dvejose grupėse. Tačiau dvigubą pergalę jis vadino sėkme ir atsitiktinumu.

Iš pradžių jis su Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentu Daliumi Gedvilu nugalėjo vyrų senjorų grupėje. Iš karto po to Š.Kliokio turnyro organizatoriai paprašė kovas pradėjusioje Masters Plius grupėje pakeisti į Nidą dėl traumos neatvykusį žaidėją.

Šioje grupėje Š.Kliokys kartui su AB „Lietuvos dujos“ atstovu Pauliumi Minajevu pasiekė finalą, kur susitiko su Nidos džiazo festivalio siela Leonidu Šinkarenka ir valstybinės įmonės „Registrų centras“ direktoriaus pavaduotoju Sauliumi Stripeika. Mačas žadėjo būti labai atkaklus, tačiau pirmame sete, esant lygiam rezultatui 3 – 3, L.Šinkarenka patyrė netikėtą kojos traumą ir dvikovą teko nutraukti.

„Nelaimėjome, bet ir nepralošėme“, - šypsojosi dvi taures iškovojęs Š.Kliokys. Nidos teniso turnyruose jis žaidžia jau 10 metų, tačiau nugalėjo pirmą kartą. Anksčiau jis tenkindavosi prizinėmis vietomis.

Power grupėje (vyresni, nei 35 m.) pajėgiausia buvo bendrovės „Picca Jazz“ savininko Vilmanto Šimoniūčio bei Kauno „Ąžuolyno“ teniso klubo direktoriaus Tauro Macijausko pora. Jiems pasipriešinti nepajėgė dvi SEB banko poros: Liudas Rimkus su Martynu Narkausku, kurie pralaimėjo finale ir treti likę Virginijus Doveika su Viliumi Juzikiu. Dar vieną įdomią vyrų grupę sudarė mėgėjo ir profesionalo pora. Čia stipriausi buvo kauniečiai Darius Adamonis ir Ričardas Poška.

Turnyrą vainikavo šeštadienį vykusi atkakli kova Masters grupės finale. Čia susikovė dėl savo aukšto ūgio turnyro dalyvių „bokštais“ vadinama bendrovės „Danija“ vadovo Ryčio Širvaičio ir „Finvesta“ atstovo Augustino Deksnio pora.

Ji finale susitiko su vienu iš „Icor“ įmonių grupės akcininku Andriumi Janukoniu bei pasienio tarnybos karininku Dariumi Mačiulaičiu.

Beveik tris valandas trukusi kova baigėsi jau prasidėjus Nidos džiazo festivalio paskutinės dienos koncertui. Rezultatu 7:6, 7:6 pergalę šventė R.Širvaitis su A.Deksniu.

Atkaklios kovo vyko visuose Nidos teniso kortuose. Tris dienas trukusio turnyro organizatoriai rungtynes kasdien planavo baigti iki 20 valandos, tačiau jos nusitęsdavo iki 22 valandos, o teisėjai baimindavosi, kad atkaklias kovas teks nutraukti dėl artėjusių sutemų.

Atkaklumu vyrams nenusileido ir moterys. Masters grupės ketvirtfinalyje Viktorijos Radzevičienės – Jūratės Monkevičienės kova su Violeta Stripeikiene – Renata Staponkiene truko net tris valandas, o pergalę rezultatu 7:6 (14:12), 6:7 (3:7) ir 12:10 šventė pirmoji žaidėjų pora.

Gausiausiai turnyre dalyvavo SEB banko kolektyvas, kuriame tenisą puikiai žaidžia beveik 100 darbuotojų. SEB bankas į turnyrą atsiuntė net 8 žaidėjų poras: 5 vyrų ir 3 moterų. Nugalėti bankininkams nepavyko, tačiau jie iškovojo ne vieną prizinę vietą.

Turnyre žaidė ir SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras, tačiau jis su savo porininku Eigintu Vedricku 9 – 10 vietomis pasidalino su to paties banko atstovais Justu Joniku ir Vytautu Jakučioniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.