Tradicinė Nidos žuvienė priviliojo ir Dainą Bosas su šeima

Savaitgalį pasibaigęs keturioliktasis Nidos džiazo festivalis ir jį

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-08-03 18:52, atnaujinta 2018-02-11 13:47

Prieš pietus Nidos restoranas „Kurėnas“ į kortus pristatė du didelius puodus, kuriuose garavo apie 60 litrų gardžios žuvienės.

Paskanauti iš lašišų išvirtos žuvienės į „Nerijos“ poilsinės teniso kortus atėjo apie 100 teniso turnyro dalyvių bei džiazo festivalio rėmėjų ir organizatorių, kuriems tai tapo dar viena proga prisiminti įnirtingas kovas teniso kortuose, pajuokauti ir pabendrauti Nidoje.

Stovėdamas eilėje prie žuvienės europarlamentaras Zigmantas Balčytis draugams guodėsi, kad stebėdamas kelias teniso rungtynes iš eilės saulėje nudegė tik vieną veido pusę. Šiame turnyre jis buvo žiūrovas, nes prieš atvykstant į Nidą patempė rankos raumenį.

Ilgoje eilutėje išsirikiavusiems garbiems šalies verslininkams žuvienė buvo pilstoma į vienkartines plastmasines lėkštes, o iš jų tirštą sriubą jie kabino vienkartiniais šaukštais.

Sriuba buvo valgoma stovint, viena ranka iš apačios laikant įkaitusią plastikinę lėkštę, kita – darbuojantis šaukštu.

Nors 30 laipsnių temperatūrą viršijusi kaitra tą dieną labiau reikalavo valgyti ledus, o ne karštą sriubą, pabaigę pirmąją lėkštę daugelis vėl iš naujo stojo į eilę.

„Tokia yra Nidos džiazo festivalių ir teniso turnyrų tradicija, kurios sulaužyti niekas nenori“, – sakė teniso turnyro organizatorius Vilniaus teniso klubo vadovas Liutauras Radzevičius.

Gardi sriuba seko akyse. Praėjus vos pusvalandžiui padavėjai jau buvo įpusėję pilstyti antrąjį puodą.

Žuvienės valgymo procesui buvo iškilusi grėsmė, kai netikėtai padavėjai pritrūko vienkartinių šaukštų. Kol jie buvo atnešti, sriubos dar negavę turnyro dalyviai šaukštais dalinosi su jau pavalgiusiais.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.