Monika Dirsytė: „Oskaras – tik mano asmeninis gyvenimas“

Jaunoji menininkė Monika Dirsytė (25 m.) išvyko į Angliją, kur ketina pasilikti ilgam – gyventi, kurti ir studijuoti. Garsaus režisieriaus Oskaro Koršunovo (45 m.) mūza ir gyvenimo draugė neišsižada nei Lietuvos, nei mylimo vyro, tačiau tiki, kad siekti karjeros, o gal net ir kurti šeimą už Lietuvos ribų bus kur kas lengviau, rašo žurnalas „Stilius“.

Belaukdama į Angliją atvyksiančio mylimojo Monika svečiuojasi pas draugę lietuvę, kuri įsikūrusi Bornmute.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Belaukdama į Angliją atvyksiančio mylimojo Monika svečiuojasi pas draugę lietuvę, kuri įsikūrusi Bornmute.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Aug 5, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:56 PM

Žavios šviesiaplaukės gyvenimas artimiausiu metu turėtų pasikeisti iš esmės. M.Dirsytė visada svajojo gyventi dideliame mieste, tokiame kaip Londonas ar Berlynas, tačiau tik dabar, po ilgų klaidžiojimų, didieji jos norai pradeda pildytis. Nors kol kas mergina tik keliauja po Angliją ir ilsisi.

Baigusi mokyklą M.Dirsytė pasirinko neakivaizdines istorijos studijas Vilniaus universitete, bet pasimokiusi metus nusprendė, kad jos širdis negali gyventi be meno. Tada pradėjo studijuoti Vilniaus dailės akademijoje. Čia tęsė ir magistro studijas. Tačiau visa tai M.Dirsytės netenkino, mat jautėsi lyg klampojanti vienoje vietoje.

„Laikinai sustabdžiau studijas, nes norėjau patikrinti save – kiek iš tiesų esu menininkė. Atsivėrė galerijos, įvairūs pasiūlymai, tačiau dalis jų prieštaravo mano pasaulėžiūrai. Komercija užsiimti nenorėjau, o iš gryno meno Lietuvoje užsidirbti sunku. Nesakau, kad neįmanoma... Tačiau gal aš nemoku savęs parduoti“, – kalbėjo M.Dirsytė.

Tokie svarstymai jaunąją menininkę atvedė prie sprendimo kuriam laikui palikti Lietuvą. Tiesa, sprendimas nebuvo lengvas.

„Vien nuo minties, kad teks palikti mylimąjį, man šiaušėsi plaukai. Norėjau ir toliau save realizuoti, kita vertus, negalėjau įsivaizduoti, kaip galėčiau gyventi be Oskaro. Atrodo, per trejus metus tapome tokie artimi ir neišskiriami... Lietuvoje tikrai patyrėme daug išbandymų, kurių daugiau nebenorėčiau patirti“, – atviravo M.Dirsytė.

Tačiau tokios jaunosios menininkės kalbos nereiškia jos ir vieno geriausių šalies režisierių santykių pabaigos. Priešingai, pora kuria ateities planus kartu.

„Abu priėmėme mums palankų sprendimą – gyventi ir Lietuvoje, ir Londone. Tiesą sakant, Lietuvoje net nenorėčiau kurti šeimos, nes mums su Oskaru tai būtų per sunku. Bet, aišku, laikas parodys. Šiuo metu domiuosi studijomis Londone, taip pat tariuosi su viena galerija dėl savo performansų. Mano gyvenime įvyko daug netikėtų dalykų ir galėčiau tai įvardyti tiesiog likimu“, – pasakojo mergina.

Monika įsitikinusi – siekti karjeros Lietuvoje jai būtų sunku.

„Jeigu norėčiau būti menininkė Lietuvoje ir kartu draugauti su Oskaru, man tai labai trukdytų. Visi juk kalbėtų, kad Oskaras mane prastūmė. Mano ambicijos didelės, o Oskaras yra tik mano asmeninis gyvenimas. Nors daug kam taip ir neatrodo, nesu linkusi nieko įrodinėti“, – aiškino M.Dirsytė.

M.Dirsytė džiaugiasi, kad Oskaras nebijo iššūkių, o ir jo sena svajonė buvo gyventi Londone: „Aišku, Lietuvoje jis turi savo namus, teatrą, tad viso to palikti negalėtų, bet juk ir nereikia. Manau, kad smagu gyventi kosmopolitiškai. Oskaras ir taip nemažai keliauja, o man visada smagu jį lydėti.“

Šiuo metu mergina yra apsistojusi pas savo draugę Anglijoje, Bornmuto miestelyje šalia vandenyno. Netrukus čia atvyks ir pats Oskaras. Pora jau ieškosi būsto Londone, kuriame galėtų apsigyventi kartu. Monika nesikrato ir minties, kad artimiausiu metu su režisieriumi galėtų sukurti šeimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.