Trankiai švenčianti D. Bilevičiūtė: „Viską pradedu iš naujo“

Posakis, kad geriau turėti šimtą draugų nei šimtą litų šiandien verslininkei ir pramogų pasaulio atstovei Dainai Bilevičiūtei virto kūnu. Ji turi krūvą teisinių nemalonumų, jai grėsė net laisvės atėmimas, tačiau šiandien, rugpjūčio 10-ąją, ji su trenksmu švenčia savo 50-ies metų jubiliejų Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijoje.

D.Bilevičiūtė sulaukė garbingo jubiliejaus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Bilevičiūtė sulaukė garbingo jubiliejaus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2014, 6:25 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:23 AM

Jos draugė renginių vedėja, filmų įgarsintoja Daiva Tamošiūnaitė apstulbinta šventės šilumos: „Ją atvyko sveikinti žmonės ištisomis bendruomenėmis iš įvairiausių šalies rajonų. Viena pora naktį atvyko automobiliu iš Londono, kad tik galėtų padainuoti Dainai.

Aleksandras Lučkovas, geras senas bičiulis, žinoma Rusijos muzikos pasaulio figūra, dirbanti su grupe „Kremotorij“, surengė taip, kad atvyktų pakoncertuoti atlikėjai lietuvei. Aplink pilna nuostabių žmonių, Dainos mokinių nuo 4 iki 32 metų, kuriems ji ką tik buvo surengusi sodyboje „Vieversynė“ stovyklą. Žodžiu, palaikymo komanda – gigantiško dydžio ir neįveikiamos jėgos“.

„Lietuviškos metamorfozės su pasauliniais hitais“ – taip vadinasi Dainos šventė, surengta kaimo turizmo sodyboje „Vieversynė“. Koncerte dainavo Radžis, susirinko daugybė mielų žmonių iš Izraelio, Rusijos, Estijos, Latvijos.

„Didžiausią malonumą patiriu klausydamasi savo mokinių, kuriuos mokau dainavimo“, – prisipažino Daina. Kaip jaučiasi žmogus, kuris, sulaukęs penkiasdešimties, per mėnesį neuždirba šimto litų ir priverstas sugrįžti pas tėvus?

„Ar žmogus turtingas, galima spręsti pagal tai, kiek turto jis gali atsisakyti nesisielodamas. Noriu visiems pasakyti, kad nusiminusi nesu: viską pradedu iš naujo.

Nereikalingi žmonės atkrito, o manimi pasitikintys liko kartu. Be to, atsirado daug naujų draugų. Jie ir nutarė surengti man šventę“, – pasakojo Daina.

Neseniai ji sužinojo, kad iškelta dar viena byla. Grąžinti milijoną litų iš jos reikalauja bendrovė Žemės ūkio paskolų garantijų fondas.

Tačiau net visą turtą praradusi moteris stengiasi nenusiminti. Šiandien ji švenčia trigubą jubiliejų – gimtadienio, dainavimo karjeros 30-mečio ir 25 metų pedagoginės veiklos sukakties.

„Savo 50-metį sutinku praradusi butą, žemę, sodybą, santaupas ir pažymėta apgavikės etikete, nors nesu gavusi nė vieno lito paramos iš valstybės.

Daugelis mano, jog bandydama kurti kaimo sodybą Varėnos rajone aš iššvaisčiau svetimus pinigus, ir nesupranta, kad man žadėtas Europos paramos fondo milijonas buvo teorinis – niekas nedavė nė lito. Buvau nubausta už tai, kad klusniai vykdžiau visų institucijų nurodymus, tačiau nė viena jų nekontroliavo, ar nesukčiauja projekto vykdytojas.

Kelis kartus teistas ir mane mulkinęs žmogus toliau vaikšto laisvėje ir net tęsia tas pačias aferas su kitomis aukomis“, – Daina dažnai bando išsakyti savo tiesą, tik ja neprisibeldžia į reikiamas duris.

Šiuo metu ji Eišiškių gimnazijoje dirba dainavimo mokytoja. Jos pajamos – 60 litų per mėnesį, nes teismo sprendimu 75 procentai atlyginimo išskaičiuojama nuostoliams atlyginti.

Piktuoliams užkliūna, kad D.Bilevičiūtė važinėja į tarptautinius konkursus ir festivalius.

Ir tai moteris gali paaiškinti: „Keliones apmoka organizatoriai. Pernai Jungtinėse Amerikos Valstijose dalyvavau Pasaulio menų čempionate ir populiariosios muzikos dainavimo konkurse laimėjau sidabro medalį, o operos konkurse – bronzą.

Konkursuose dalyvauju su savo mokiniais.

Bendrovė „Art Production Company“ pasiūlė būti jų atstove Europoje ir ieškoti jaunų talentų muzikiniams projektams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.