Be jos ši vakarienė tikrai negalėjo įvykti.
Balti elegantiški drabužiai, akinančiai baltos staltiesės, šventiniai indai, stalo puošmenos ir gurmaniški užkandžiai – šiuos atributus vienąkart per metus vykstančiai elegantiškai „Vakarienei baltai“ („Dîner en Blanc“) ruošia daugiau nei 40 pasaulio miestų gyventojai. Šios vasaros pabaigoje „Vakarienė baltai“ nušvies ir Vilnių. Rugpjūčio 13-ąją įvyko šventės repeticija. Prancūzijos kultūrai neabejingi žinomi žmonės mėgavosi prancūziškais užkandžiais, grožėjosi stilistų specialiai „Vakarienei Baltai“ ruoštų elegantiškų baltų drabužių ir aksesuarų derinių jai bei jam pristatymu.
Visame pasaulyje populiarią baltą vakarienę prieš 25 metus pirmą kartą suorganizavo paryžietis Francois Pasquier. Daug metų praleidęs užsienyje, jis norėjo vėl pasimatyti su senais gerais draugais ir Bulonės miške surengė jiems iškylą. Jos taisyklė buvo paprasta – „apsirenk baltai, atsinešk maisto ir atsivesk draugą“.
Šio vakaro idėja tapo labai populiari tarp paryžiečių ir greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Baltoji vakarienė dar neįvyko, bet ji jau įkvėpė nemažai žmonių, jau rengiančių baltus gardžius susibėgimus vasaros palydėtuvių proga.