Po alinančių šokių M. Šalčiūtė dar randa jėgų treniruotėms parke

Tris valandas be atokvėpio sukęsis ant parketo kitas jos vietoje iškart kristų į lovą, tačiau būsimo TV3 projekto „Šok su manimi” dalyvė Monika Šalčiūtė nelinkusi tinginiauti.

Nusiavusi šokių batelius, Monika trečiadienio popietę apsimovė bokso pirštines ir liejo prakaitą sostinės Vingio parke.
Nusiavusi šokių batelius, Monika trečiadienio popietę apsimovė bokso pirštines ir liejo prakaitą sostinės Vingio parke.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2014, 11:25 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:38 PM

Nusiavusi šokių batelius, Monika trečiadienio popietę apsimovė bokso pirštines ir liejo prakaitą sostinės Vingio parke. Ji prisijungė prie ten šeštą savaitę besitreniruojančios projekto „#Stipresnis Aš“ komandos.

„Man labai patiko! Sportuoju pusę savo gyvenimo ir kartais atrodo, kad mane jau sunku nustebinti, bet puikiai praleidau laiką, išmokau naujų pratimų.

Patiko treniruotis su bokso pirštinėmis. Anksčiau buvau ringo mergaitė, tai prisiminiau senus gerus laikus“, - įspūdžiais dalinosi M.Šalčiūtė, nuolat sulaukianti dėmesio dėl puikių savo kūno formų.

Tačiau užmigti ant laurų -- ne Monikos būdui. Mergina sportuoja nuo vaikystės ir antsvorio niekada nėra turėjusi, tačiau žino, kad bent kiek apsileidus svoris ima didėti, o nuotaika -- niauktis.

„Jei tiki, kad tau išties naudinga ir gera sportuoti, tuomet sportas nėra kančia. Bet jei kažkas kitas ragina sportuoti, nors pats tuo netiki, tai nieko ir neišeina.

Kai būdama penkiolikos netekau mamos, prisiversti sportuoti buvo labai sunku. Tuomet priaugau aštuonis kilogramus papildomo svorio. Sportas man nerūpėjo.

Bet vėliau ėmiau didinti krūvį, rezultatai įkvėpė nesustoti, siekti tobulumo”, – pasakojo M.Šalčiūtė.

Dabar 44 kilogramus sverianti mergina sportuoja 3-4 kartus per savaitę, o prieš svarbias fotosesijas ar pasirodymus – kasdien.

Be sporto savo dienų jau nebeįsivaizduoja ir šeši vilniečiai, nuo liepos pradžios Vingio parke besitreniruojantys su profesionaliu treneriu Ričardu Kuliu. Tai projektas, skirtas norintiems pajusti sporto teikiamą malonumą ir naudą.

Iš daugiau nei šimto užsiregistravusių į projektą socialinio tinklo “Facebook” paskyroje „Live Active Lietuva” buvo atrinkti šeši anksčiau aktyviai nesportavę žmonės. Jų progresas visiems - lyg ant delno.

„Pradedantiems sportuoti svarbiausios yra pirmos šešios savaitės. Per tiek laiko treniruotės tampa įpročiu, kūnas ima reikalauti sportinio krūvio.

Įveikus pirmuosius raumenų skausmus ir organizmo pasipriešinimą, pajuntami pokyčiai. Aktyvus judėjimas tampa būtinas tarsi oras ir maistas. Pagerėja savijauta, nuotaika, užvaldo noras džiaugtis gyvenimu, pavyksta atsikratyti įtampos.

Ne mažiau svarbu yra nepasiduoti per anksti. Štai Rugilė, viena mūsų projekto dalyvių, praėjusį sekmadienį pirmuoju bandymu „negaliu“ ištarė po 80 atsilenkimų, nors mačiau, kad neišnaudojo savo galimybių.

Padrąsinau pasistengti ir tuomet Rugilė nustebino pati save -- nesustodama atsilenkė 520 kartų! Nežinau, ar pačiam būtų taip pavykę“, - auklėtinės sėkme džiaugėsi R.Kulis, buvęs futbolininkas, “Fight Academy” sporto klubo treneris ir vienas geriausių šalies Muay Thai kovotojų.

Projekto „#Stipresnis Aš“ dalyvių sportinė forma paliko įspūdį ir M.Šalčiūtei. Ypač nustebino merginos.

„Merginos dažnai yra linkusios pameluoti, kad daug sportuoja, nors iš tiesų mėgsta patinginiauti bei padejuoti. Tai pastebiu ir pati vesdama treniruotes.

O su šiomis merginomis galima pasivaržyti, mielai ateityje kartu vėl pasportuočiau, tiesiog pabėgiočiau ar pasivaržyčiau darydama atsilenkimus.

Prieš metus buvau užsibrėžusi patobulinti savo pilvo presą, tai kasdien padarydavau po du šimtus taisyklingų atsilenkimų, dabar – po šimtą, bet prireiktus nesustočiau ir ties 500 riba”, – nusijuokė iššūkius mėgstanti M.Šalčiūtė.

Kiekvieną sekmadienį projekto „Stipresnis Aš“ dalyviai varžydavosi tarpusavyje, kuris geriausiai atliks trenerio skirtą namų užduotį. Ateinantį sekmadienį laukia finalinė projekto užduotis – dalyviai varžysis, kuris ilgiausiai išsilaikys stovėdami ant rankų ir keliais remdamiesi į alkūnes.

M.Šalčiūtė dar neapsisprendė, ar išdrįs stoti į kovą su šešias savaites intensyviai besitreniruojančiais projekto dalyviais.

„Žinau, kad nesu silpna. Prie skersinio galiu prisitraukti dvylika kartų, atlikti 60 taisyklingų atsispaudimų ištiestomis kojomis.

Tačiau poros treniruočių vargu ar užteks pasivyti komandą. Jei jaučiu, kad galiu apsikvailinti, verčiau ten nelendu“, - sakė M.Šalčiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.