Ispanijoje lietuvės su ukrainiete uždegs kiekvieno širdį

Paliesti kiekvieno sirgaliaus ir gal net į kovos įkarštį įsisukusio krepšininko širdį – štai ko į Ispaniją, pasaulio krepšinio čempionatą, vyksta trys „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos šokėjos.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Aug 23, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:00 AM

Giedrė Abromavičiūtė (23 m.), Sigita Belickaitė (20 m.) ir Jelena Koroliova (28 m.) prisijungė prie garsios Europoje šokėjų grupės „Red Fox“, kurios įkūrėja – ukrainietė Jelena Rožkova.

Krepšinio sirgaliai jau seniai atkreipė dėmesį į pertraukų metu šokančias „Red Fox“ šokėjas. Jos pasirodo ir per pačius svarbiausius sporto renginius.

„Red Fox“ laimėjimų kraitėje – pasirodymai net trijose olimpiadose – 2004-aisiais Atėnuose, 2008-aisiais Pekine ir 2012-aisiais Londone. O kur dar daugybė svarbių krepšinio pasaulio įvykių, kuriuos papuošė J.Rožkovos statyti pasirodymai.

Svarbiausia – skleisti emociją

Kur tas sėkmės grūdas – juk šokančių gražių merginų netrūksta nė vienoje šalyje?

Be to, būtent sėkmė lėmė, kad J.Rožkova prieš metus buvo pakviesta statyti šokių ir „Lietuvos ryto“ palaikymo komandos merginoms.

„Mes su merginomis kuriame kalbančius šokius, paliečiančius kiekvieno širdį. Merginos išeina ne pakraipyti užpakaliuko ar pademonstruoti savo grožio – svarbu, kad jų skleidžiama emocija paliestų kiekvieno širdį“, – sakė „Red Fox“ įkūrėja J.Rožkova.

Įkurti šokančių merginų grupę 2001-aisiais jai pasiūlė Kijevo krepšinio klubas. Tai puikiai atitiko moters svajonę – Jelena seniai norėjo sujungti gimnastiką ir choreografiją.

Daug simbolikos yra ir pačiame „Red Fox“ pavadinime. „Fox“ angliškai reiškia lapę, o, pasak Jelenos, šis žvėrelis – puikus slavų simbolis, be to, protingai gudrus, plastiškas ir keliantis susižavėjimą. Žodis „red“ reiškia raudoną spalvą, o būtent ji – širdies ir meilės simbolis.

Tituluota lietuvė

Į čempionatą Ispanijoje, kuris prasidės rugpjūčio 30-ąją, vyksianti šokėja G.Abromavičiūtė – jau tituluota. Birželį Maskvoje finišavo antrasis per Jungtinės lygos istoriją konkursas „Mis šokėja. Grožio lyga!“ – jame lietuvė pelnė „Mis šokėjos“ titulą.

Konkurse dalyvavo 40 merginų, į finalą pateko penkios. Kiekviena parengė uždegantį šokį pagal visame pasaulyje žinomą hitą „A Little Party Never Killed Nobody“ – per 20 sek. konkurso finalininkės privertė save įsimylėti visus žiūrovus.

Išrinkti pačią geriausią, atsižvelgiant į choreografiją ir atlikimą, buvo nepaprastai sunku.

Dėl šios priežasties vieninteliu objektyviu kriterijumi tapo krepšinis! Nugalėtoja turėjo pataikyti baudos metimą. Taikliausia iš visų ir buvo G.Abromavičiūtė iš „Lietuvos ryto“ palaikymo komandos.

Giedrė šįmet Vilniaus universitete baigė rinkodaros ir tarptautinio verslo studijas.

Prieš pradėdama darbo karjerą labai džiaugiasi galimybe pasisemti įspūdžių pasaulio krepšinio čempionate – ir ne kaip žiūrovė, o kaip dalyvė.

S.Belickaitė lankė sportinius šokius, bet ją paliko šokių partneris. Kadangi rasti kitą nelengva, ji atėjo į „Lietuvos ryto“ ekipos palaikymo šokėjų būrį.

Sigita – būsima ISM vadybos ir ekonomikos universiteto antrakursė, mergina kremta ekonomikos bei politikos mokslus.

Nors J.Koroliova šokių karjeroje padarė nedidelę pertrauką – mat išvyko su mylimuoju į Italiją, vis tiek buvo atrinkta pasirodyti pasaulio čempionate.

Krepšinio palaikymo komandose ji šoka 8 metus, pastaruosius trejus – „Lietuvos ryte“.

„Laukiu čempionato, pasiilgau emocijų, streso ir jaudulio – noriu ir tai patirti, ir pati išsilieti. Man patinka šokti, tačiau ne su bet kuo – tiktai su stipria komanda, kokia yra „Red Fox“, ir su stipriomis merginomis“, – sakė Jelena, sportinę formą Italijoje palaikiusi treniruodama mažas mergaites.

Tėvai neleido į Ukrainą

Pasirodyti Ispanijoje „Red Fox“ veža net 30 šokių. Dešimt jų – visai nauji ir su ispaniškais prieskoniais. Tarp šokių yra nacionalinių, skirtų kiekvienos šalies rinktinei pagerbti.

Merginos pasirodys rungtynių metu Sevilijoje ir finalo susitikimuose Madride.

Pasirengimas, pasak J.Rožkovos, gana opus klausimas, nes laiko labai trūksta. Be to, iškilo sunkumų: buvo planuojama šokių stovyklą rengti Ukrainoje, tačiau lietuvių – Giedrės ir Sigitos – tėvai, baimindamiesi neramumų toje šalyje, savo dukras leisti atsisakė. Išeitis buvo rasta – ukrainietės atvyko į Vilnių.

„Dirbome taip intensyviai, kad plaukai piestu stojosi tiek merginoms, tiek juos stebintiems asmenims“, – juokėsi Jelena.

Džiaugiasi darbu Lietuvoje

Kai J.Rožkova buvo pakviesta dirbti „Lietuvos ryto“ krepšinio klube, labai apsidžiaugė.

„Dirbti čia – man tikra šventė. Lietuva gyvena krepšiniu – ir tai justi kiekviename žingsnyje. Pavyzdžiui, kai einame su merginomis pirkti drabužių pasirodymams, parduotuvėse kyla malonus sąmyšis ir mums visuomet pasiūlo nuolaidą pirkiniams. Vilniuje darbuotis kur kas maloniau nei Kijeve, nes ten krepšinis nėra taip garbinamas“, – pasakojo moteris.

Jelenai ne naujiena mintis, kad kai kurie žmonės kritiškai vertina gražių merginų pasirodymus, neva jos išeina tik pasikraipyti. Tačiau viskas priklauso nuo to, ką į pasirodymą įdedi.

Štai kodėl atsirinkdama merginas J.Rožkova vertina ne tiktai išorinį, bet ir vidinį grožį.

J.Rožkova pati augina dvi dukteris – šešiametę Ievą ir penkiametę Mariją.

Mažylės jau turi buvimo publikos akivaizdoje patirties – dalyvavo pasirodymuose Vilniaus „Siemens“ arenoje Tėvo dienos proga. Ir jos nori dar!

Motina tam tikrai neprieštaraus: „Būsiu laiminga matydama jas šokančias prieš didžiulę auditoriją.“

Jelena jau patyrė, kad sportiška, mokanti šokti mergina bet kur ir bet kada gali gauti darbą. Be to, per ne vienus darbo su šokėjomis metus ji pajuto, kokios teigiamos įtakos merginoms turi darbas „Red Fox“.

Jos tampa drąsesnės, įgunda tinkamai dažytis, šukuotis, pagaliau išmoksta anglų kalbą ar pradeda drąsiai ja kalbėti. Mat treniruotėse bendraujama šia kalba – kad suprastų tiek lietuvės, tiek ukrainietės.

Be to, merginos pakeliauja po pasaulį – juk važinėja į rungtynes po įvairias šalis.

Dviejų kultūrų susiliejimas

Dirbdama ir su Ukrainos, ir su Lietuvos šokėjomis, J.Rožkova atkreipė dėmesį į vyraujančius stereotipus, neva ukrainietės – daug moteriškesnės, temperamentingesnės ir gražesnės nei lietuvės.

„Drįsčiau teigti, kad Ukrainos moterys – šalies turtas“, – juokėsi J.Rožkova.

Pasak jos, išties lietuvės artimesnės skandinavų santūrumui, tačiau ukrainietėms tikrai iš jų verta pasimokyti žavingo santūrumo, tiek išvaizdos, tiek elgesio stilingumo.

„Moteris – tai šalies kultūros skleidėja, tad Ukrainos ir Lietuvos pajėgų susiliejimas „Red Fox“ grupėje – labai gražus derinys, pakerėsiantis tarptautinę auditoriją Ispanijoje“, – sakė J.Rožkova.

Ar ji griežta vadovė, spausianti merginas treniruotis, repetuoti ir nešvaistyti laiko svetimos šalies pažinimui?

„O ne, visada randu laiko, net kai jo nėra – juk merginoms reikia gražių nuotraukų „Instagram“ socialiniam tinklui, – juokėsi jaunystės žaidimus perpratusi „Red Fox“ vadovė J.Rožkova. – Net kai stovykloje Vilniuje ruošdamosi pasaulio krepšinio čempionatui dirbome kaip išprotėjusios, vis tiek porą valandų ištaikėme pralėkti Vilniaus senamiesčiu, pasigrožėti, pasimėgauti ir, aišku, pasifotografuoti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.