Į Valdovų rūmuose vykusį LRT sezono atidarymą ėjo ir politikai

Tradiciškai, paskutinę vasaros savaitę, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija surengė iškilmingą naujo, šį kartą, jau 89-ojo sezono pristatymą. Į Valdovų rūmuose vykusį renginį susirinko žinomi šalies žmonės – politikai, kultūros atstovai ir pramogų pasaulio įžymybės.

Renginio svečiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio svečiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:13 AM

Skambant iškilmingai muzikai šventiškai išsipustę vakaro svečiai rinkosi į Valdovų rūmų vidinį kiemelį, kur vaišinosi gėrimais ir šnekučiavosi. Tačiau trečiadienio vakarą šiluma nelepino. Užklupus smarkiam lietui ilgai nelaukę žinomi žmonės sugužėjo į Didžiąją Valdovų rūmų salę. Ten visus pasitiko bene svarbiausias vakaro asmuo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Vakarą nuotaikingai pradėjo Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas. „Pasaulį valdo tie, kurie valdo informaciją“, – vakaro pradžioje šmaikštavo A.Valinskas. Anot jo, būtent LRT yra viena galingiausių ir įtakingiausių žiniasklaidos priemonių. Kartu su A.Tapinu jie nepasikuklino švelniai pajuokauti ir patraukti per dantį Valdovų rūmuose susirinkusius žinomus šalies politikus. LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius: „Primiausia norėčiau kreiptis į premjerą. Šiandien pamatėme, kad reikia baigti Valdovų rūmų statybą, nes, kai LRT sukviečia visus savo svečius, mes čia nebetelpame“, – juokavo jis. Visiems susirinkusiems į šventę jis pažadėjo, kad ir toliau LRT stengsis ir bus patys geriausi. Anot jo, būtina nepamiršti, kad LRT yra visuomeninis transliuotojas, todėl istorija ir kultūra ir toliau privalo išlikti pagrindiniais televizijos prioritetais.

Iškilmingame atidarymo koncerte, kurį LRT televizijos žiūrovai galės pamatyti jau rugsėjo 7 dieną 21 val., koncertavo orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, kuriam dirigavo Vyrautas Lukočius, o žinomiausi LRT vedėjai susirungė protų mūšyje. Protų mūšis – ne atsitiktinė vakaro tema. Didžioji naujojo LRT televizijos sezono naujiena – brangiausias ir didžiausias visų laikų intelektinis TV žaidimas Lietuvoje „Auksinis protas“, kurio nugalėtojas ne tik bus paskelbtas Lietuvos auksiniu protu, bet ir laimės išskirtinį prizą – kelionę aplink pasaulį. Prie laidos vedėjų vairo stos TV žaidimų Lietuvoje pradininkas Arūnas Valinskas ir žinomas žurnalistas, rašytojas ir TV laidų vedėjas Andrius Tapinas. Lietuviškų serialų gerbėjų laukia maloni staigmena – LRT eteryje pasirodys naujas lietuviškas serialas „Meilė kaip mėnulis“. Tai nuotaikinga istorija apie tikrą meilę ir meilę iš išskaičiavimo, apie tikrus draugus ir draugus „iš reikalo“. Serialo siužetas numes paslapties šydą nuo mitais apipinto televizijos užkulisių pasaulio ir atskleis intrigų kupinus televizijoje dirbančių žmonių gyvenimus. Aktoriai – Mykolas Vildžiūnas, Justė Zinkevičiūtė, Justina Nemanytė, Sigita Pikturnaitė. LRT didžiuojasi, kad rekordinio populiarumo sulaukęs gyvo garso muzikinis projektas „Auksinis balsas“ sugrįžta į LRT eterį. Kol kas projektą gaubia daugybė paslapčių, bet jau aiškėja pirmieji projekto dalyviai. „Auksinio balso“ scenoje išvysime žinomos grupės „Liūdni slibinai“ vokalistę Aistę Lasytę ir lietuvių lengvojo roko muzikos atlikėją, buvusios grupės „Amberlife“ vokalistą bei dainų kūrėją Edgarą Lubį, o projektą ves Giedrius Savickas su paslaptinga scenos partnere. Visų pamėgta ir įvertinta aktualijų laida „Dėmesio centre“ ne tik sugrįžtą į LRT eterį, bet ir prisijungia prie žiūrovų jau įvertintos ilgaamžiškiausios LRT naujienų laidos „Panorama“. Laidos vedėjas Edmundas Jakilaitis trumpai, glaustai ir aiškiai aptars svarbiausias dienos temas ar įvykius, o juos analizuos įvykių epicentre atsidūrę politikai ar visuomenės veikėjai. Grąžindama jau pamėgtus projektus į televizijos eterį, LRT su pasididžiavimu pristato ir naujas, unikalias laidas. Viena jų – „Tautos balsas“ – pokalbių laida taksi automobilyje. Ją ves prie taksi vairo sėsiantis E.Jakilaitis ir kiti LRT laidų vedėjai ir visuomenės veikėjai, pavyzdžiui, Edita Mildažytė, A.Tapinas, Andrius Mamontovas. 
Dar vienas unikalus reginys naujajame LRT sezone – šou „Mėnulio fazė“. Lietuvoje dar neįsitvirtinusio žanro – vėlaus vakario šou vedėjais tapę Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič LRT televizijos žiūrovams neleis anksti užmigti. Laidoje skambės smagios muzikos akordai, pokštai, lankysis įvairūs pašnekovai, kartais apgaubs liūdesys, pūstelės nauji vėjai. Tarp gausybės naujojo LRT sezono naujienų – projektas „Svajonę turiu“. Muzikos ir pokalbių, o svarbiausia – svajonių pildymo šou ves Vytautas Rumšas jaunesnysis. Jei žmogus visą gyvenimą svajoja šokti ar su mylima žvaigžde padainuoti scenoje, neišdrįsta pakilti oro balionu, vairuoti ralio automobilio ar nesusiruošia aplankyti užsienyje gimusio anūkėlio, LRT didžiuojasi, galėdama padėti įgyvendinti tokią svajonę laidoje „Svajonę turiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.