Mariaus Gelažniko bėdos - dėl nėščios moters drabužių

Jis priekaištavo policijia ir prokuratūrai dėl žlugdomo verslo: „Mūsų parduotuvė turėjo apie 200 nuolatinių pirkėjų, kurie keliavo po pasaulį ir tikrai žino, kaip atrodo kokybiškos prekės“.

M.Gelažnikas ne tik neigė kaltę, rado laiko ir stiliaus pamokoms. .<br>T.Bauro nuotr.
M.Gelažnikas ne tik neigė kaltę, rado laiko ir stiliaus pamokoms. .<br>T.Bauro nuotr.
M.Gelažnikas ne tik neigė kaltę, rado laiko ir stiliaus pamokoms. .<br>D.Umbraso nuotr.
M.Gelažnikas ne tik neigė kaltę, rado laiko ir stiliaus pamokoms. .<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Kuizinaitė

Aug 28, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:31 PM

Jis priekaištavo policijia ir prokuratūrai dėl žlugdomo verslo: „Mūsų parduotuvė turėjo apie 200 nuolatinių pirkėjų, kurie keliavo po pasaulį ir tikrai žino, kaip atrodo kokybiškos prekės“.

2011 metų sausį Vilniaus ekonominės policijos pareigūnai patikrino jo bendrovės „Amanto“ parduotuvę. Tikrintojai paėmė per šimtą prekių ir nustatė, jog 29 iš jų - klastotės.

Namie pritrūko spintų?

„Šie 29 daiktai niekada nebuvo prekės“, - tikino M.Gelažnikas. Jis teigė, jog rankinės, diržai ir drabužiai buvo paimti ne iš prekybos salės, o iš pagalbinių patalpų, kur darbuotojai laikė savo daiktus.

Nemažai savo drabužių parduotuvėje esą laikė ir pats M.Gelažnikas. „Byloje minimas lietpaltis ir dabar kabo mano spintoje. Jei šiandien būtų liję, aš jį būčiau apsivilkęs ir čia atėjęs“, - vieną daiktą apgynė prekyba klastotėmis kaltinamas verslininkas.

Jis greitai rado paaiškinimą ir dėl „Louis Voitton“ rankinės. „Ji mano dukters“, - atsakė verslininkas prokurorei Laurai Golubkienei ir nusprendė ją pamokyti stiliaus.

Pirkėjus vaišino šampanu

„Jau antrą kartą kartoju, kad tai - ne skarelės, o vyriškos fantazijos, kurios kišamos į švarko kišenę“,- apie parduotuvėje rastus aštuonis „Tod's“ gaminius kalbėjo M.Gelažnikas.

Parduotuvės savininkas teigė jas pats pirkęs Italijoje ir kartais dovanodavęs pirkėjams, perkantiems daugiau prekių. Šiuo prekės ženklu „Amanto“ esą neprekiavo ir šie daiktai neturėjo etikečių.

„Tai nebuvo prekės, tai - daiktai, kurie buvo parduotuvės patalpose. Ten galėjo būti ir konjakas, ir šampanas, kuriais vaišinami klientai“, - teisinosi verslininkas.

Parduoti ar išsidalinti?

Teisme paaiškėjo, jog prabangių prekių parduotuvė buvo priglaudusi ir vienos JAV pilietės padėvėtus daiktus. M.Gelažniko teigimu, kūdikio besilaukianti nuolatinė parduotuvės klientė Marija Nosova paprašė priimti JAV pirktus jos drabužius, nes šie jai greitai bus per maži.

"Juos parduoti prašiusi moteris atsinešė storą odinę užrašų knygelę, pilną amerikietiškų čekių. Ji juos pirko su nuolaidomis, o mums siūlė dar pigiau", - aiškino verslininkas.

Tarp bendrovės „Amanto“ ir M.Nosovos buvo surašytas komiso aktas, kad bendrovė tas prekes perima. M.Gelažnikas teigė nesidomėjęs, ar jos buvo originalios.

M.Gelažniko teigimu, šie daiktai nebuvo parduodami, su amerikiete nebuvo atsiskaityta. Kada su ja planuojama atsiskaityti, taip pat nebuvo nustatyta. „Iš M.Nosovos daiktai nebuvo įgyti, jie buvo priimti. Mes dar galvojome, ar juos parduoti, ar leisti įsigyti darbuotojams. Besilaukianti moteris paprašė pagalbos ir mes sutikome“, - aiškino verslininkas.

Painiava dėl etikečių

Tačiau prokurorė jam priminė, jog kai kurie per patikrinimą paimti daiktai buvo su etiketėmis. M.Gelažnikas pareiškė, jog etiketes galėjo prikabinti ir jį sukompromituoti norėję pareigūnai.

„Tikrintojai paėmė visą dėžutę naujų parduotuvės etikečių. Aš nežinau, kas jas prisegė prie prekių“, - piktinosi ekspertų kompetencija ne kartą suabejojęs M.Gelažnikas.

Tikrintojai paėmė ne tik dėžutę su lietuviškomis etiketėmis, bet ir daug etikečių su garsių prekių ženklų pavadinimais. Parduotuvės savininkas aiškino, jog atsivežus prekes iš Italijos, informaciją apie jas reikia išversti į lietuvių kalbą ir prikabinti lietuvišką etiketę.

Teisme rengs madų šou

M.Gelažnikas teisme atsisakė atpažinti daiktus, kurių nuotraukas atsinešė bylą tirianti prokurorė. „Aš nežinau, kas čia yra. Čia nėra nei prekių numerių, nei mūsų etikečių. Koks jų dydis, kokia medžiaga? Iš kur jūs jas gavote?“, - šaipėsi ir širdo teisiamasis.

Kad toliau galėtų uždavinėti klausimus M.Gelažnikui, prokurorė nusprendė į kitą teismo posėdį pristatyti prekes su etiketėmis ir tuomet aiškintis, kaip jos atsidūrė drabužių salone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.