Eglė Skrolytė: „Aš esu mama, mano darbas – jaudintis“

Ši rugsėjo 1-oji itin svarbi ir televizijos laidų vedėjai Eglei Skrolytei. Pirmos klasės slenkstį šiandien peržengė jos dukrytė Meilė. Pasak moters, ji šios svarbios dienos proga jaudinosi kur kas labiau nei pati dukra.

Eglė Skrolytė savo dukrai Meilei mokyklą rinko itin atsakingai.<br>V.Balkūno nuotr.
Eglė Skrolytė savo dukrai Meilei mokyklą rinko itin atsakingai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Sep 1, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 12:56 PM

E.Skrolytė dar likus gerokai laiko prieš didžiąją šventę leidosi į tinkamos dukrai mokyklos paieškas. Mokymo įstaigą ji norėjo pasirinkti itin atsakingai.

„Mes pasirinkome sostinės Vytės Nemunėlio pradinę mokyklą. Kadangi mano vaikas lankė darželį, man buvo labai svarbu, kad jis iškart nepakliūtų į labai didelę sistemą. Teikiau pirmenybę mokyklai, kurioje yra mažiau vaikų, jie ne tokie dideli, visi vieni kitus pažįsta. Kai bendruomenė yra mažesnė ir uždaresnė, joje lengviau prisitaikyti“, - aiškino E.Skrolytė.

Žinoma moteris yra įsitikinusi, kad jeigu įmanoma, geriau išvengti drastiškų ir gąsdinančių pokyčių: „Aš prisimenu savo pirmųjų metų mokykloje įspūdžius: visada bijodavau pasiklysti tarp žmonių, ko nors nerasti“.

Kitas labai svarbus kriterijus E.Skrolytei buvo tai, kad mokytojų kolektyvas būtų atviras bendravimui ir naujovėms. Pati susipažinau su mokyklos direktore, su keletu kitų darbuotojų. Panašu, kad ten yra sekami modernūs mokymo metodai, bet nepamirštamos ir tradicijos. Svarbu, kad būtų išlaikomas protingas naujovių ir senųjų tradicijų balansas“, - kalbėjo moteris.

E.Skrolytė yra įsitikinusi, kad vaiko negalima tiesiog išleisti į mokyklą ir jo pamiršti. Tėvams irgi labai svarbu viską žinoti, bandyti kuo labiau įsitraukti į mokyklos gyvenimą.

„Man labai svarbu, kad vaikas nebūtų numetamas mokykloje, o tėvai turėtų galimybę aktyviai dalyvauti toje veikloje, nes vaikas nuo to jausis tik geriau, žinos, kad yra svarbus šeimai. Iš to, kas man buvo pasakota, susidariau įspūdį, kad pasirinkome tinkamą mokymo įstaigą. Pati esu patyrusi, kad mokinių tėvai laukiami ne visur“, - pasakojo moteris.

Pati žinomos moters dukra Meilė prieš rugsėjo 1-ąją jaudinosi kur kas mažiau nei jos mama. „Dukrytė išvis nesijaudino. Ji tiesiog labai laukė ir nekantravo. Jaudinausi aš. Ji tiesiog žiūrėjo į mane tokiu raminančiu žvilgsniu, kuris tarsi sakė, kad viskas bus gerai“, - juokėsi E.Skrolytė.

„Jaudinuosi, nes matau savo vaiką, kuris man vis dar atrodo kūdikis. Juk mamai vaikas ir 20-ies, ir 30-ies, ir 40-ies metų yra vaikas. Aš jaudinuosi, nes tai toks savotiškas atsiskyrimo momentas. Esu skaičiusi ir pati suprantu, kad net labiausiai subrendusiam ir pasiruošusiam vaikui šis laikotarpis yra sudėtingas. Aš esu mama, mano darbas yra jaudintis. Galvoju, ar visa tai atitiks mano dukros lūkesčius, ar galėsiu jai padėti, ar mokėsiu tinkamai paremti, ar nepraleisiu ko nors svarbaus“, - kalbėjo žinoma moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.