Rugsėjo 1-oji šiemet didžiulė šventė ir Elenai Puidokaitei

Pirmadienį padabinusi nauja uniforma dukrytę Saulę į pirmąją Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos klasę vedė ir laidos „Padėkime augti“ režisierė Elena Puidokaitė. Tai didžiulis gyvenimo pokytis ne tik dukrai, bet ir pačiai Elenai – nuo šiol reikės pratintis prie daugybės naujų dalykų.

Elena Puidokaitė pirmadienį su dukryte Saule šventė pirmą Rugsėjo 1-ąją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elena Puidokaitė pirmadienį su dukryte Saule šventė pirmą Rugsėjo 1-ąją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Sep 1, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:42 AM

Pasak Elenos, mokykla yra naujas etapas ir nauji potyriai, kuriuos su vaikais kartu išgyvena ir tėveliai. „Dabar ateinantys 12 metų bus kitokie, vaikui bus reikalinga didelė parama iš visų aplinkinių ir artimųjų. Man labai svarbu, kad nauja vieta vaikui būtų gera, maloni ir miela, viskas ten sektųsi“, - kalbėjo žinoma moteris.

Tuo tarpu, Elenos dukrytė Saulė Rugsėjo 1-osios šventės laukė permainingomis nuotaikomis. „Man atrodo, kad vaikai jau iš anksto visko prisiklauso darželyje. Būna, vieną dieną galvoja, kad nori eiti į mokyklą, kitą – kitaip galvoja. Manau, ji dar svarsto, kaip čia viskas yra iš tikrųjų. Pradėjus lankyti mokyklą nežinomybė dings ir man atrodo, kad su viskuo susitvarkysime“, - kalbėjo žinoma moteris.

M. K. Čiurlionio menų mokyklą ji su dukra pasirinko ne atsitiktinai. Susieti gyvenimą su menais jau yra tapusi savotiška Elenos šeimos tradicija. „Aš irgi ten mokiausi, mano tėtis yra muzikos mokyklos mokytojas, o ir senelis – taip pat. Mūsų šeimoje visada buvo skiepijama meninė pakraipa ir meilė muzikai. Bet ne vien dėl to pasirinkome šią mokyklą. Tai yra vaikas, kuris linkęs į menus, mėgsta muzikuoti, dainuoti, groti, jai patinka domėtis įvairiais muzikos instrumentais“, - pasakojo moteris.

Dar iki šios Rugsėjo 1-osios Saulė keletą metų šioje mokykloje lankė parengiamąją klasę, tad per daug svarstyti ir blaškytis, kokią mokymo įstaigą pasirinkti, neteko. „Aš manau, kad dar nė vienam vaikui meninis ugdymas ankstyvajame amžiaus periode nepakenkė“, - įsitikinusi mama.

Saulė įstojo į menų mokyklos chorinio dirigavimo specialybę. Ten yra privalomos ir fortepijono pamokos. Šis muzikos instrumentas mergaitei jau irgi nėra naujiena.

Labiausiai mergaitė laukė būtent tos dienos, kada galės pasidabinti nauja uniforma. Pasak žinomos moters, kol Saulei buvo siuvama ir mezgama privaloma uniforma, dukra išgyveno daug smagių laukimo akimirkų.

Moteris juokavo, kad ją labai neramina tai, kad nuo šiol teks keisti įprastą gyvenimo ritmą: „Nerimauju, kaip reikės prisitaikyti. Aišku, teks, niekur nesidėsime. Sunkiausia bus atprasti nuo vasariško gyvenimo ritmo, ilgų vakarojimų. Pamokos juk prasideda 8 valandą ryto, o mes anksčiau tokiu laiku tik keldavomės iš lovos“, - juokėsi žinoma moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.