Ministrei A. Pabedinskienei atstumas saugoti šeimą netrukdo

Kas socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės (49 m.) kabinete galėtų išduoti kokią nors jos silpnybę? Vienos iš trijų ministrų kabineto moters kabinete nėra jokio sentimentalaus ženklo.

Algimanta Pabedinskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algimanta Pabedinskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Sep 5, 2014, 8:14 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:51 PM

Įžengusi į naują kabinetą ministrė tik pasirūpino, kad jį papuoštų nuotraukų galerija. Tačiau jose įamžinti svarbūs susitikimai su aukštais asmenimis, o besijuokiantys vaikai – tai vaizdai iš ministerijos rengiamų socialinių akcijų ar bendradarbiavimo su ugdymo įstaigomis akimirkos.

Fotografijos – A.Pabedinskienės pastarųjų trejų metų susidomėjimo objektas. Kai nori atsipūsti, gali valandų valandas braidyti po rasotą pievą ir fiksuoti akį patraukusius vaizdus.

„Kai kurias vykusias, mano galva, nuotraukas įrėminu ir dovanoju draugams. Keletas vaizdų nukeliavo į globos namus, tikiuosi, tos nuotraukos šiek tiek papuoš, sušildys aplinką“, – žurnalui „Stilius" pasakojo ministrė.

Naujoje darbo vietoje – ir du mediniai angelai, kuriuos dovanų įteikė kolegos. Stalas – neįtikėtinai tvarkingas.

„Šiek tiek chaoso mėgstu, tačiau noriai jį ir tvarkau, kitaip pasimesčiau tarp daugybės reikalų“, – aiškino ministrė.

A.Pabedinskienės kabinetą puošia kolegių dovanotos orchidėjos, dažnai ji pasimerkia lauko gėlių. Ant stalo vazelė kupina saldainių labai rimtu pavadinimu „Socialinės apsaugos ir darbo ministerija“. Vieni – su paukščių pienu, kiti – su vaisių želė.

„Budinčio“ kostiumėlio kabinete nėra – ministrė gyvena vos kelios minutės kelio nuo darbovietės, tad jei reikia persirengti, labai greitai tai gali padaryti ramesnėje aplinkoje nei ministerija. Tačiau tuose namuose ji gyvena viena.

Visą savaitę sodyboje Marijampolės rajone jos laukia vyras Vaidmantas. Kad sutuoktinius skiria kilometrai, 28 metus kartu gyvenančiai porai jokia bėda. Jie kasdien skambina vienas kitam, o reikalus aptaria susitikę savaitgaliais – kai kada ne Algimanta vyksta namo, o vyras atvažiuoja pas žmoną į Vilnių. Namie kaip tik prasidėjo remontas, tad pastarieji pokalbiai dažniausiai sukasi apie tai.

„Esmė – ne kilometrai, svarbu vertybių pagrindas, kuris, šiandien, regis, tikrai tvirtas. Buvo periodas, kai ir vyras dėl darbo turėjo išvykti, tačiau Lietuvoje iš viso ne problema nukeliauti pusantro šimto kilometrų, kad pasiilgę vienas kitą išvystume, – kalbėjo ministrė. – Žinoma, kartais pajuokaujame, kad kai susitinkame savaitgaliais, vienu metu išliejami visi priekaištai.“

Ponia Algimanta gali didžiuotis vešliais ilgais plaukais. Ir tai, pasirodo, neseniai ji juos patrumpino bene 30 centimetrų. Ji girdėjo komentarų, neva jos amžiaus moteriai derėtų nusikirpti plaukus.

„Tikrai to nedarysiu, nes taip jaučiuosi geriausiai“, – ministrė nusiteikusi ryžtingai.

Turinčioms ilgus plaukus nelengva įsigyti segtukų – tai moteris patyrė savo kailiu, nes dažniausiai jie skirti mažoms mergaitėms, merginoms. Todėl neseniai sumanė, kad papuošalų salone plaukų segtukų galima ir užsisakyti – juos ministrė stengiasi derinti prie auskarų, kad išvaizdoje nebūtų chaoso.

Ji mėgsta klasikinį stilių – tam turėjo įtakos ir jos pareigos, dėstytojos darbas. Nors jaučia silpnybę avalynei, jos spintoje nerastum, tarkim, batų su kaukolėmis.

Nors ministrės garderobas – vientisos stilistikos, užėmusi naują postą ji įsigijo porą naujų kostiumėlių, vieną kitą palaidinę.

Visada rankinėje yra pudrinė, lūpų dažai ir, svarbiausia, tušas. Šių grožio priemonių gali ir neprireikti, bet ministrė visuomet jas vežasi kartu.

Akylesni žmonės atkreipia dėmesį, kad vestuvinį žiedą ji nešioja ant kairės rankos piršto. Taip jie abu su vyru nusprendę – tiesiog panoro, kad šis svarbus papuošalas būtų arčiau širdies.

Ministrė nemėgsta netikėtumų, tad ir keliasi prieš šešias – taip lieka laiko net ir knygą paskaityti. Būtinai pusryčiauja – nors šiek tiek, nes dažnai dieną pietums nelieka laiko.

Kur semiasi energijos, kaip pailsi? Štai šiuo klausimu gyvenimas skyrium nuo šeimos turi privalumą – Algimanta gali pabūti viena.

„Tai tarsi mano vidinės sėkmės receptas. Vienumoje nusėda emocijos, paskui ir pats pasidžiaugi, kad nepasakei pikto žodžio, neišsišokai.

Žmonėms norisi stabilumo, aiškumo, paprastumo – visi vadovai turėtų elgtis ramiai. Negali neigiamų emocijų mesti į viešumą, aplink ir taip daug negatyvių dalykų, tad jei jau tau patikėtas svarbus postas, turi nesiblaškyti, susikaupti, iš tavęs negali sklisti chaosas“, – įsitikinusi ministrė.

Visa tai, jos manymu, praverčia ne tik darbe – tai labai svarbu ir šeimoje, tai viena sąlygų kurti gražius ir harmoningus santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.