R.Piekautaitė ilgai planuotoms vestuvėms suknelę kūrė pati

Šeštadienį po pietų sostinės Šv. Kazimiero bažnyčioje prasidėjo vestuvių ceremonija. Aukso žiedus čia sumainė dizainerė Ramunė Piekautaitė (44 m.) ir verslininkas Kęstutis Verslovas (49 m.). Priesaikai prieš Dievą pora pribrendo po daugiau nei 20 gražios draugystės metų.

Kęstučio ir Ramunės vestuvių akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstučio ir Ramunės vestuvių akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Sep 6, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:43 PM

Po vestuvių dizainerė oficialiai bus vadinama Ramune Piekautaite-Versloviene.

Pora neslėpė jaudulio

Nors ypatingajai dienai pora ruošėsi  ilgą laiką, Ramunė ir Kęstutis, įžengę į baltomis rožėmis išpuoštą bažnyčią pastebimai susijaudino. Priėjusi pirmąją suolų eilę Ramunė atsiduso ir, drąsindama save bei mylimąjį, nusišypsojo Kęstučiui.

Kadangi dizainerė ir verslininkas kartu jau daugiau nei 20 metų, pora sąmoningai atsisakė tam tikrų vestuvių tradicijų. Pavyzdžiui, Ramunė nepanoro skaistybę simbolizuojančių baltos spalvos suknelės ir nuometo.

Beje, pora atvyko į bažnyčią ir prie altoriaus žengė kartu.

Garsi dizainerė prie altoriaus žengė su savo pačios kurta suknele. Moteris savo didžiajai gyvenimo šventei pasirinko prabangią, ilgą ir plačią standaus audinio suknelę.

Antikvarinių perlų spalvos nuotakos apdaras, pasiūtas iš satino, dekoruotas perlais ir kristalais pavertė Ramunę tikra karaliene.

Ceremoniją lydėjo ašaros

Jausminga ceremonija itin sujaudino jaunavedžius. Stovėdama prie altoriaus ir žvelgdama į vyrą Ramunė apsiašarojo. 

„Gana tvirtai tariau priesaikos žodžius, nors galvojau, kad ašaros bėgs upeliu. Tačiau buvo labai ramu, gera ir smagu“, - patikino Ramunė.

Kunigui Ryčiui Gurkšniui paskelbus Ramunę ir Kęstutį vyru ir žmona, bažnyčią užliejo audringos ovacijos.

„Tavo akys iki šiol drėgnos“, - jau pasibaigus ceremonijai ir visiems išėjus į lauką žmonai nusišypsojo K.Verslovas.

Po ceremonijos Ramunė atviravo, kad jųdviejų dukra Ula iš pradžių, kai tik Kęstutis pasipiršo Ramunei, iš pradžių nerimavo, kad gyvenimas keisis iš pagrindų. Vis dėlto per šiuos ketverius metus ji nusiramino. Ramunė juokėsi, kad Ula iš jos ir Kęstučio jaunatviškų įgeidžių net pasišaipydavo draugiškai.

Sveikino garsenybės

Į vestuvių ceremoniją rinkosi tik artimiausi garsios poros šeimos nariai ir draugai. Šventėje dalyvavo ir judviejų 14-metė dukra Ula.

Laimingosios poros pasveikinti į bažnyčią atvyko būrys Lietuvos žvaigždžių. Tarp jų buvo stilistas Mantas Petruškevičius, „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis su žmona Giedre, galerininkė Danguolė Stachura ir kiti.

„Dabar prasidės tikras gyvenimas“, - nusijuokė televizijos laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė, mesdama ant jaunavedžių baltų rožių žiedlapius.

Štai besilaukianti stilistė A.Jagelavičiūtė pusiau juokais, pusiau rimtai palinkėjo porai susilaukti vaikučių.

Medaus mėnuo palauks

Garsi pora susižadėjo dar prieš ketverius metus, kai dizainerei jos mylimasis pasipiršo per jos 40-ąjį gimtadienį. Nuo to laiko netilo draugų klausimai – kada gi bus tos vestuvės?

„Tiesiog atėjo tam laikas. Po tiek metų jaučiamės suaugę, subrendę, pasiruošę. Šis žingsnis – mums abiems labai svarbus ir išlauktas.

Visą tą dvidešimtmetį gyvenome civilinėje santuokoje, sąmoningoje dviejų žmonių sąjungoje. Nuo šiol ši sąjunga bus palaiminta – dar tvirtesnė ir gražesnė“, - mintimis dar prieš vestuves dalinosi R.Piekautaitė.

Iškart po kuklios šventės jaunavedžiai vėl kibs į darbus - tradicinio medaus mėnesio jie atsisakė. Anot jų, ruduo yra pats darbingiausias metas, tad kelionė gali ir palaukti.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.