Žemės ūkio ministrė šeimos nuotraukų darbe nelaiko

Ar žemės ūkio ministrė moka, pavyzdžiui, marinuoti agurkus? Be jokios abejonės. Tik kol kas - nebent savaitgalį, nes  viena iš trijų šalies ministrų kabineto moterų Virginija Baltraitienė (56 m.) darbo dienomis neturi laiko net pavalgyti. Tad ir kabinete - jokių dėmesį blaškančių asmeninių daiktų.

Virginija Baltraitienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Virginija Baltraitienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Sep 8, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:15 PM

Nebent - rožių puokštė. Ministrė mėgsta skintas gėles – ir namie stengiasi jų pasimerkti, nes tai suteikia šventiškumo, jaukumo. Labiausiai jai patinka hortenzijos. Vienas didžiagalvis žydras, baltas ar rausvas žiedas jai – tobula.

O nuotraukos – juk ministrė turi sūnų, dukrą ir anūkų?

„Nesu sentimentali, kad darbe išsidėliočiau nuotraukas. Kabinetas skirtas darbui – manęs niekas neturi blaškyti.

Kai ateinu į darbą, pamirštu kitus reikalus, šeimos nariams skambinu nebent iškilus neatidėliotinam reikalui, – žunralui  „Stilius" teigė V.Baltraitienė. – Jokiame darbe neturėjau daiktų, susijusių su asmeniniu gyvenimu. Tai, kas jaudina, artima, turi būti širdyje, o ne visiems matoma.“

Ministrė darbą pradeda 7 valandą. Tuomet ji skaito dokumentus, kuriems vakare jau nebeturėjo sveikatos ar pritrūko laiko. Nemėgsta pasirašinėti dokumentų aklai – į viską gilinasi, jei kas nors neaišku, klausia komandos, tačiau ne todėl, kad nepasitikėtų, o kad bet kada galėtų tiksliai atsakyti į kieno nors jai užduotą klausimą.

Kol kas pirmas darbo mėnuo toks įtemptas, kad ministrė nespėja net papietauti. Gerai, kad ant stalo padėta šokoladinių saldainių, – per dieną keli gardumynai tampa energijos šaltiniu. Prie kavos, žinoma.

Ministrės šeima gyvena Kėdainių rajone, Vilniuje ji apsistojusi Seimo viešbutyje.

Su vyru juodu taip nei kartu, nei atskirai gyvena jau devyneri metai, tačiau sutarti porai tai netrukdo. Per tą laiką V.Baltraitienė prisimena gal tik vieną savaitgalį nebuvusi namie. Kartais į Vilnių atvyksta vyras.

Šįmet ji jau spėjo paruošti atsargų žiemai – primarinavo pomidorų. Atgaiva sielai – kavos gėrimas savaitgalio rytais su kaimynais. Jau daug metų ji džiaugiasi tokia gražia draugyste.

Ministrė labai vertina kuklumą, todėl kasdien vienintelis jos papuošalas dažniausiai yra šeimos dovanotas laikrodis. Ji mėgsta sidabrą, bet šias grožybes laiko tik šventėms.

Taip elgtis ją paakino darbas, ypač vienu metu, kai jos lankytojai buvo vargo prispausti žmonės. Tad keletą kartų yra net perspėjusi jaunesnes koleges rengtis kukliau.

Bet ji jau susitaikė su mintimi, kad užėmus ministro postą reikės naujų drabužių, nors rudenį ir pavasarį ji ir taip visuomet tuo pasirūpindavo. Dažniausiai ministrė apdarus siūdinasi.

Ji seniai atkreipė dėmesį į amerikiečių politologę, buvusią JAV valstybės sekretorę Condoleezzą Rice.

„Visuomet žavėjausi jos laikysena, gebėjimu išlaikyti pusiausvyrą tarp aukštų pareigų ir savo elgesio bei aprangos“, – teigė V.Baltraitienė.

Ar turi kokią nors moterišką silpnybę? V.Baltraitienė dievina indus. Jų, jei turėtų pakankamai pinigų, prisipirktų devynias galimybes – senovinių, sunkių, prabangių.

O jeigu neatsispiria pagundai užsukti į knygyną, išeina su dviem trimis knygomis.

„Tik knygų nekaupiu – atiduodu bibliotekoms, pasilieku tik istorines ir politines. Geram romanui ar detektyvui galiu ir visą naktį paaukoti“, – nusišypsojo ministrė, tą vakarą, kai vyko pokalbis, leidusi sau prabangą skirti laiko anūkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.