Astrologė Vaiva Budraitytė braukė ašaras dėl išdegusių miškų

„Man buvo šokas. Aš ir dabar sunkiai valdau emocijas“, - drebančiu balsu, ašaroms kaupiantis akyse prisipažino astrologė ir būrėja Vaiva Budraitytė.

Astrologė V.Budraitytė šimtu procentu įsitikinusi, kad mišką niekdariai specialiai padegė.<br>„Mes darom“ archyvo nuotr.
Astrologė V.Budraitytė šimtu procentu įsitikinusi, kad mišką niekdariai specialiai padegė.<br>„Mes darom“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 20, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:36 AM

Penktadienį ji kaip visuomeninė stebėtoja su mokslininkais lankėsi Kuršių nerijoje, kur šiemet balandį išdegė beveik 132 ha miško.

„Toks jausmas, kad namuose kažkas negero įvyko, kad degė mano pačios namai. Manau, kiekvienam mąstančiam lietuviui buvo didelis šokas“, - prisiminusi akimirkas, kai draugai pranešė jai apie gaisrą, ašaras braukė V.Budraitytė.

Ji šimtu procentu įsitikinusi, kad mišką niekdariai specialiai padegė. „Man taip sako moteriška intuicija. Dėl ko? Iš durnumo, primityvumo – ne visi yra mąstantys ir jaučiantys“, - svarstė filosofiją baigusi šilutiškė.

Moteris norėtų savo rankomis sodinti pušeles išdegusioje teritorijoje. „Tada ir vaikus atsivešime“, - žadėjo Vaiva, šįkart į Kuršių Neriją atvykusi kartu su vyru Gaudentu Naujoku.

„Mums rūpi, kad Kuršių nerija būtų atkurta, kad būtų kur vaikus ir anūkus atvežti. Mudu su vyru esame Pamario krašto vaikai, abu esame šilutiškiai“, - aiškino Vaiva.

Vaikystėje ji su tėvu plaukiodavo Kuršių mariomis, Neringoje praleido ne vieną vasarą.

„Dabar po ilgos nakties vėl šviečia saulė“, - po pasivaikščiojimo tarp nuodėgulių išdegusioje teritorijoje apibendrino astrologė.

Didelis gaisras Kuršių nerijoje kilo šių metų balandžio 25 dieną, bendras išdegusio miško plotas sudaro beveik 132 hektarus. Didelis gaisras Kuršių nerijos pusiasalyje buvo kilęs ir 2006 metų gegužę. Tąkart išdegė 235 hektarai Smiltynės miško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.