G. Gutauskaitės kelias link grožio karūnos aplaistytas krauju

Operacija, nuskausminamieji, ilgos medicininės procedūros. Rengiantis sekmadienį vyksiančiam gražiausios lietuvaitės konkurso finalui visa tai teko iškęsti 20-metei Gabrielei Gutauskaitei.

Išsigydžiusi sužalojimus G.Gutauskaitė dalyvaus konkurso „Mis Lietuva 2014” finale.
Išsigydžiusi sužalojimus G.Gutauskaitė dalyvaus konkurso „Mis Lietuva 2014” finale.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Sep 20, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:52 AM

Likus mažiau nei dviem mėnesiams iki konkurso „Mis Lietuva 2014“ finalo G.Gutauskaitė susižalojo veidą, kojas ir rankas. Tačiau merginai nė minties nekilo atsisakyti kovos dėl gražiausios lietuvaitės titulo.

Tą nelemtą savaitgalį Gabrielė leido kaimo turizmo sodyboje. Tamsoje nepastebėjo specialiais ženklais nepažymėtos stiklinės vitrinos ir į ją atsitrenkė.

Merginai lūžo nosis, veidą nusėjo mėlynės, o kojas ir rankas supjaustė stiklo šukės. Bendras randų ilgis – 70 centimetrų.

Dėl patirtų traumų G.Gutauskaitė prarado keletą vertingų darbo pasiūlymų užsienyje, turėjo atšaukti ilgai planuotas atostogas Tailande. Gydymas jau kainavo tūkstančius litų.

– Kokia pirma mintis šovė, kai susižeidėte? – „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ pasiteiravo G.Gutauskaitės.

– Nualpau, o atsigavusi išvydau daug kraujo ir stiklo šukes, susmigusias į kojas ir rankas. Man atrodo, jau mačiau šviesą tunelio gale.

Greitosios pagalbos automobiliu buvau nuvežta į ligoninę, operacinėje susiuvo daugybę žaizdų. Tačiau ilgiau gulėti ligoninėje negalėjau sau leisti. Po nelaimės keletą savaičių negalėjau vaikščioti, teko gerti antibiotikus, vaistus nuo tinimo, randus šildžiau specialia lempa.

– Sakėte, kad stiklas buvo nepažymėtas. Ar kreipėtės į teismą?

– Taip, kreipiausi. Stiklas buvo ne tik nepažymėtas, bet ir negrūdintas. O tai reiškia, kad jis neatitiko saugumo reikalavimų. Pamėginkite trinktelėjusi galvą į paprastą langą jį išdaužti.

– Nesvarstėte trauktis iš konkurso?

– Net minties tokios nebuvo kilusios. Visada stengiuosi baigti tai, ką pradedu. Pasiryžau dalyvauti, nes buvo įdomi šio konkurso virtuvė iš vidaus.

– Į konkurso atranką atėjote rožine spalva nusidažiusi plaukus, keletą valandų vėlavote. Mėgstate išsišokti, tad jums klijuojama skandalistės etiketė. Ar tai jums patinka?

– Jau geriau skandalistė nei tyli pelė.

– Dirbate su garsiais užsienio dizaineriais. Tačiau su Lietuvos agentūromis nesate pasirašiusi sutarčių.

– Mane kvietė aštuonios Lietuvos agentūros, tačiau jau turėjau ryšių su užsieniu. Šiuo metu dirbu su viena geriausių pasaulio modelių agentūrų „Star System“. Esu patenkinta jų darbu ir džiaugiuosi, kad buvau pastebėta.

– Sakėte, kad vaikystėje svajojote tapti aktore. Gal ketinate studijuoti aktorinį meną?

– Vaikystėje keletą metų lankiau dramos būrelį, tačiau vėliau supratau, kad iš to duonos nevalgysiu. Šiuo metu galvoju apie politikos arba kinų kalbos studijas Šanchajaus universitete.

– Ką veiksite pasibaigus konkursui „Mis Lietuva 2014“?

– Planuoju keleriems metams išvykti iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.