„Mis Fashion TV“ triumfavusi K. Toleikytė: „Dabar – mano laikas“

Vos tik užsidėjusiai ant galvos karūną Karolinai Toleikytei (18 m.) lyg iš gausybės rago pasipylė įvairiausi darbo pasiūlymai. Populiariame „Fashion TV“ surengtame grožio konkurse „Mis Fashion TV“ triumfavusi lietuvė savo sėkme patikėjo sunkiai. Dar iki tol mergina buvo įsitikinusi – ji ne iš tų, kurios atitinka grožio standartus.

Modeliu dirbanti mergina ilgą laiką buvo įsitikinusi, kad neatitinka grožio konkursų standartų.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Modeliu dirbanti mergina ilgą laiką buvo įsitikinusi, kad neatitinka grožio konkursų standartų.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Sep 23, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:32 AM

 Kaip rašo žurnalas „Stilius“, modeliu dirbanti mergina pasiūlymo dalyvauti šiame konkurse buvo sulaukusi dar prieš keletą metų, tačiau laukė. Jos įsitikinimu, tokio pobūdžio konkursuose dalyvauti dera tik sulaukus pilnametystės. Ir išties K.Toleikytė sulaukė savo sėkmės akimirkos. Šiemet Kipre vykusiame konkurse ji varžėsi su 28 gražuolėmis iš įvairiausių šalių, o tarp jų buvo ir 3 lietuvės. Bet karūna atiteko būtent jai.

„Čia dalyvauja merginos, kurios yra dirbusios ar dirba su „Fashion TV“. Mane jų agentas pastebėjo prieš dvejus metus Lietuvoje „Mados infekcijos“ metu. Jau anksčiau ne kartą jie mane kvietė į konkursus, bet pasiryžau dalyvauti tik tada, kai išbandžiau jėgas dirbdama modeliu Niujorke ir sulaukiau 18-os – juk gražuolių konkursuose tenka vilkėti atvirus maudymosi kostiumėlius“, – pasakojo mergina.

K.Toleikytė neslėpė, kad dažnai gyvenime ji kuklinasi, galbūt dėl to objektyviai neįvertino savo grožio bei galimybių. Tačiau toks laimėjimas ir tarptautinis pripažinimas ją išties pamalonino.

„Tiesą sakant, ištiko šokas, nesitikėjau tokios sėkmės. Modelio darbas vis dėlto yra kitoks, nes ten grožis nėra privalomas. Kartais šį darbą dirba ir išskirtinių bruožų merginos. Niekada nemaniau, kad esu gražuolė. Bet šiame konkurse pralenkiau braziles, ispanes, ruses, slovakes, lenkaites, kroates, estes, ukrainietes ir visas kitas, kurios man pačiai buvo labai gražios... Laimėjusi pirmąją vietą supratau: yra tiesos, kai man žmonės sako, kad esu graži kaip lėlė – turiu klasikinius veido bruožus“, – džiaugėsi K.Toleikytė.

Ji mano, kad šį konkursą laimėti padėjo išskirtinė eisena, dėl kurios „Fashion TV“ agentai ją ir pastebėjo. Taip pat didelės mėlynos akys, lūpos, ilgi natūraliai šviesūs plaukai ir modeliui būdingos kūno linijos.

Į konkursą vykusi viena mergina džiaugėsi, kad ten buvo ir lietuvių: modeliai Kamilė Marčiulaitytė, Karolina Zaleskytė ir Orinta Vasiliauskaitė. Merginos labai palaikė Karoliną. Kaip ir daugelyje grožio konkursų, ten netrūko intrigų tarp merginų iš kitų šalių. „Visą laiką jaučiau didelę konkurenciją dėl suknelių, maudymosi kostiumėlių, dėl visko! Buvo baisu, kad nedingtų ar nesuplėšytų suknelės, nenulaužtų batų kulniukų – pasirodymams skirtus daiktus teko saugoti kaip savo akis. Tokiuose konkursuose negali nuspėti, kas pavydo apakintoms merginoms šaus į galvą“, – įspūdžiais dalijosi Karolina.

K.Toleikytė nugalėti nesitikėjo, nes šiek tiek koją kišo jaudulys, tad dalį konkurso finalo jautėsi netvirtai, jai pačiai atrodė, kad galėjo pasirodyti geriau: „Buvo sunku, bet reikėjo daryti viską, ką sugebi geriausiai, nuolat šypsotis. Gyvenime daug nesišypsau, bet kiek žiūrėjau konkurso vaizdus, ten vien tik šypsojausi, o jaudulio net nebuvo matyti.“

Ne vienus metus podiumu vaikštanti mergina jaudulio net ir neatsisakytų, nes tai – darbo dalis: „Jeigu jo nebūtų, greičiausiai man šis darbas nebepatiktų.“

Kone daugiausia jausmų vienu metu lietuvaitė išgyveno tada, kai jai ant galvos buvo dedama nugalėtojos karūna. Kaip dažnai tokiais atvejais būna, po to ne viską ir prisiminė – kai konkurso vedėjas pasakė, kad nugalėtoja yra mergina iš Lietuvos, viskas aplink tarsi išnyko. „Prie manęs priėjo praėjusių metų konkurso nugalėtoja Alexandra Klacar. Ji man atrodė tokia graži! O ji pasakė, kad aš jai pati gražiausia“, – džiaugėsi Karolina.

Karūna lietuvei buvo kiek didoka, vis bandė nuslysti nuo galvos, ją apsupo didžiulis fotografų būrys. „O aš vis dar nesupratau, kas vyksta“, – neslėpė Karolina.

Ji iškart gavo daugybę pasiūlymų fotografuotis įvairių žurnalų viršeliams, tarp kurių – ir jos svajonių žurnalas „Vogue“. Po konkurso lietuvaitės pasveikinti atvyko net pats Kipro prezidentas.

„Buvo didelis šokas. Be to, dabar visus metus būsiu „Fashion TV“ veidas, turėsiu dalyvauti įvairiuose renginiuose ir filmavimuose, daug keliausiu. Išties tai atveria daug durų ir dovanoja gerų galimybių. Dabar mano laikas“, – džiaugėsi K.Toleikytė.

Kol kas nuo visiško atsidavimo modelio darbui merginą stabdo mokslai – ji lanko dvyliktą klasę ir šiais mokslo metais jai teks laikyti brandos egzaminus. Tad keliones teks derinti ir stengtis kuo mažiau praleisti pamokų, skaityti daugiau knygų, nes Karolina nori kuo geriau išlaikyti egzaminus. Mergina buvo nusiteikusi šiemet nebekeliauti, pristabdyti darbus, bet dabar juokiasi, kad likimas siunčia ženklą, jog negali sustoti.

K.Toleikytė yra labai užsispyrusi. Viena didžiausių jos svajonių – studijuoti Niujorko kino akademijoje, tapti aktore. Ir ji tiki, kad modelio darbas jai padės pasiekti šį tikslą. „Modelis iš tikrųjų yra aktorė, nes turi įsikūnyti į labai daug skirtingų vaidmenų, sukurti įdomius personažus. Esu baigusi muzikos mokyklą ir tai man pridės papildomų stojimo balų. Kas labiau tikės manimi, jei ne aš pati? Reikia tikėti. Reikia siekti svajonių. Kažkada labai svajojau būti įvertinta, pamatyta, ir tai įvyko. Rytą po renginio atsikėlusi žiūrėjau į karūną vis dar negalėdama patikėti, kad tapau tokio konkurso nugalėtoja, ir niekaip negalėjau liautis šypsotis. Tą karūną ant galvos turbūt jausiu visą gyvenimą. Juk karūnuota tampi karaliene“, – įsitikinusi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.