Elito atstovai dalyvavo austrių gliaudymo čempionate

Prabangiame sostinės viešbutyje „Ramada“ trečiadienio vakarą vyko austrių gliaudymo čempionatas. Virtuvės meistrai iš geriausių šalies restoranų demonstravo įgūdžius atidarinėjant ir patiekiant austres. Čempionatu susidomėjo ir austrių paragauti atvyko ir žinomi žmonės.

Vakaro svečiai.<br>T.Bauro nuotr.
Vakaro svečiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:40 PM

Tačiau tai buvo ne vienintelė proga, dėl kurios į viešbutį sugužėjo būrys žinomų veidų. Tą vakarą buvo švenčiamas ir prabangios viešbučio salės „Imperial“ vienų metų gimtadienis – šioje salėje žėri krištolo sietynai, pastatyti specialiai pagal užsakymą pagaminti baldai, o maistas patiekiamas  mados namų „Versace“ porceliano induose.

Būtent dėl šių priežasčių prabangiam austrių čempionato vakarui ir buvo pasirinkt ši salė.

Šventės rengėjai stilistas Mantas Petruškevičius ir „Next Level“ renginių organizatorė Rasa Arlauskienė pasirūpino, kad dar iki lemtingos datos svečiai užsikrėstų jaudinančiu laukimu – kvietimai jiems patiekti ant porceliano lėkštelės. Pasak renginio organizatorių, tai - tiek delikateso, tiek vietos, kurioje ji šlovinama, gražus simbolis.

Tradicija tapusiame čempionate šį kartą varžėsi net 5 profesionalūs virėjai, kurie turėjo įveikti net tris labai svarbias užduotis: kuo greičiau išgliaudyti austrę, tai padaryti kuo švariau ir iš trijų austrių sukurti originalų patiekalą kiekvienam iš komisijos narių.

Žinomi svečiai stebėti čempionato rinkosi į viešbučio vidinį kiemelį, kur išsijuosę ir darbavosi virėjai. Ir nors spaudė prasidėjęs rudeninis šaltukas, elito atstovai ragavo šampaną ir linksmai šnekučiavosi. Tik vėliau visi persikėlė į prabangią „Imperial“ restorano patalpą, kur mėgavosi maistu ir gėrimais.

Visus labiausiai nustebino ne sales prabanga, o išskirtinė jos dekoracija. Specialiai šiai šventei gyvomis gėlėmis patalpą dekoravo Mantas Petruškevičius. Svečiai ne tik aptarinėjo jo kūrybą, bet ir spėjo įamžinti ne vieną kadrą.

Tą vakarą virėjų darbą vertinančiais komisijos nariais tapo maisto žinovas Andrius Užkalnis, etiketo žinovas Arminas Lydeka ir Vyno klubo direktorė Rasa Starkus. Šios komisijos nuomone, geriausiai šių metų austrių čempionate pasirodė restorano „Imperial“ virėjas Algimantas Kostka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.