Į „Oskarą“ nusitaikiusio „Lošėjo“ premjera sudomino garsenybes

Trečiadienio vakarą Vilniaus kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ grindis nuklojo raudonasis kilimas – čia vyko bene laukiamiausio šių metų lietuviško filmo „Lošėjas“ išankstinė premjera.

Iš kairės: Liepa Mondeikaitė su sužadėtiniu Evaldu Norkevičiumi, Rolandas Kazlas su žmona Sigita, Juozas Statkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Iš kairės: Liepa Mondeikaitė su sužadėtiniu Evaldu Norkevičiumi, Rolandas Kazlas su žmona Sigita, Juozas Statkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 9:02 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:26 PM

Puikiai tarptautinėje arenoje įvertintas ir net penkias Sidabrinės gervės statulėles pelnęs filmas sudomino ne vieną žinomą visuomenės veikėją.

Juozas Statkevičius, Jurga Šeduikytė, Vaida ir Rolandas Skaisgiriai, Algirdas Kaušpėdas – tai tik keli vardai iš gausaus būrio įžymybių, atvykusių pažiūrėti kritikų išliaupsinto filmo.

Nenuostabu, kad tiek daug žmonių trokšta pamatyti režisieriaus Igno Jonyno kūrinį – pastarosiomis dienomis „Lošėjas“ viešojoje erdvėje nuolat aptarinėjamas. Kalbas pakurstė vos prieš savaitę pasklidusi žinia, kad „Lošėjas“ buvo atrinktas Lietuvos pretendentu siekti „Oskaro“ geriausio užsienio filmo kategorijoje.

„Aš laukiau šios akimirkos nuo pat tos dienos, kai pradėjome kurti filmą“, - pristatydamas savo kūrinį kalbėjo I.Jonynas.

Jis su scenarijaus bendraautoriu Kristupu Saboliumi susirinkusiesiems papasakojo linksmą istoriją, kaip jų kurtas filmo scenarijus „Dvyniai“ netikėtai tapo „Lošėju“. Pasak vyrų, kūrimo procese jie suprato, kad jiems nereikia nei dviejų pagrindinių veikėjų, nei meilės istorijos.

Didelio tarptautinio dėmesio sulaukusiame filme „Lošėjas“ pasakojama makabriška istorija apie prasilošusį greitosios pagalbos gydytoją Vincentą, kuriam gimsta idėja sukurti su jo darbu susijusį nelegalų žaidimą.

Aštraus siužeto istorija su trilerio ir melodramos elementais nagrinėja etinio pasirinkimo klausimus, atskleisdama unikalią sankirtą tarp posovietinio konformisto ir kapitalistinio laimėtojo pasaulėžiūrų.

Juostoje pagrindinius vaidmenis atliko aktorius Vytautas Kaniušonis ir Los Andžele vaidinanti lietuvių menininko Jono Meko dukra Oona Mekas.

Filmo scenarijų režisierius sukūrė kartu su filosofu ir rašytoju K.Saboliumi. Filmo operatorius – Janis Eglytis, montažo režisierius – Stasys Žak.

Lietuvos kino teatrus „Lošėjas“ pasieks penktadienį, rugsėjo 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.