Išskirtinė publika rinkosi į jaunatvišką operą „Jonukas & Greta“

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus kongresų rūmuose įvyko Engelberto Humperdincko operos „Jonukas & Greta“ premjera. Jaunatviškų idėjų persmelkta opera – gaivus vėjo gūsis muzikos mėgėjams. Tad nenuostabu, jog į Kongresų rūmus ketvirtadienį plūdo žmonės, tarp kurių buvo nemažai ir ryškių visuomenės veikėjų.

Operos svečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Operos svečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-25 21:13, atnaujinta 2018-01-29 15:17

Pirmą „Vilnius City Opera“ (VCO) istorijoje spektaklį statė jaunoji karta – dirigentas Ričardas Šumila ir režisierius Gediminas Šeduikis. Abu jie – maestro Gintaro Rinkevičiaus ir režisierės Dalios Ibelhauptaitės mokiniai.

Nors E.Humperdincko opera „Jonas & Greta“ yra kūrinys, parašytas pagal brolių Grimų pasaką „Jonukas ir Gretute“, tai nėra mažamečiams vaikams skirtas pastatymas. Tai – „pasaka“ tiek vyresnio amžiaus vaikams, tiek paaugliams, tiek suaugusiems apie vaikystės baimę atsiskirti nuo tėvų, apie nežinią, naivumo bei pasitikėjimo praradimą. Kūrinys, kuris pirmą kartą buvo diriguotas paties R.Strausso, iš karto tapo labai populiarus visame pasaulyje.

Kostiumus operai kūrė jauna dailininkė, Centrinio Šv. Martyno menų ir dizaino koledžo Londone absolventė Eglė Čekanavičiūtė, kuri šiuo metu dirba „Celine“ mados namuose ir gyvena Londone ir Paryžiuje. Tai – pirmasis menininkės darbas Lietuvos teatre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.