Skyrybas išgyvenančiam A. Baukutės vyrui – naujos bėdos

Bėda viena nevaikšto. Įsitikinti šia sena tiesa turi dar vieną progą aktorės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius. Jo pečius slegia ne tik griūnanti santuoka, bet ir sodų bendrijos „Vilnelė“, kurioje sklypą turi K.Rupulevičiaus motina, kaimynų kaltinimai. Čia vyras prieš kelerius metus metė ir ant kelio paliko „Suzuki Vitara" visureigį.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Žičkevičiūtė

Oct 2, 2014, 7:31 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:32 PM

2009 metų rudenį, kaip įtariama, būdamas neblaivus, K.Rupulevičius sukėlė avariją. Jo vairuojamas visureigis „Toyota Land Cruiser“ sukdamas iš Gedimino prospekto į A.Goštauto gatvę sankryžoje trenkėsi į šviesoforą ir jį nulaužė.

Vyras ne tik ketveriems metams prarado vairuotojo pažymėjimą, bet ir aplinkos ministro patarėjo kėdę. K.Rupulevičius dar kartą į pareigūnų rankas įkliuvo 2011 metais, kai neturėdamas teisės sėdo prie „Suzuki“ automobilio vairo, kuris ir trukdo sodų bendrijos gyventojams.

Sukilo visi kaimynai

„Soduose yra miesto kelias ir pravažos. Būtent pravažą yra užstatęs K.Rupulevičius“, – lrytas.lt kalbėjo K.Rupulevičiaus kaimynas Petras Daujotas.

„Vilnelės“ sodų bendrijoje sklypas priklauso A.Baukutės vyro motinai, bet dvejus metus jį tvarko K.Rupulevičius. 

„Atvežė automobilį ir pastatė. Mano, kad tai – ne jo reikalas, – pasakojo P.Daujotas. – Nors prieš mėnesį pats asmeniškai jam skambinau, paprašiau: „Būk geras, patrauk mašiną ir nusipjauk žolę. Susitvarkyk truputį – kelią išlygink, kurį iškasei.“ Sakė, kad gerai, bet viskas tuo ir baigėsi.“

Problemų sodų bendrijoje K.Rupulevičius turi ir daugiau. Vyras yra nesusimokėjęs už sklypą. Skola – 450,5 lito. Nuo šių metų mokestis – 25 litai, už nedalyvavimą kasmetėje talkoje – 10 litų. Skola gali būti išieškoma tik per teismą.

„Pinigai nesumokėti už dvejus metus. Jie reikalingi, kad būtų viskas sutvarkyta, o išvaryti juk negali. Iškasė duobes ir viską metė. Mokesčius reikėjo sumokėti iki rugpjūčio 31 dienos. Buvo trys prašymai: sumokėti skolą, nusipjauti žolę ir patraukti automobilį. Praėjusiais metais buvo pradėjęs tvarkytis: išpjovė slyvas, nesumetė ant kelio, bet paskui dingo“, – pasakojo sodų bendrijos narys.

Jei nesutinkama stoti į bendriją, mokesčiai dvigubėja. Juos renka valdyba, kuri daugiausia pinigų skiria keliams ir vamzdynams. K.Rupulevičiaus motina bendrijai priklauso.

Pažeidėjas pataria jam paskambinti

Kaimynystėje gyvenantis Eduardas Puškovas žada kreiptis į policiją, kuri turėtų padėti visureigį patraukti nuo kelio.

„Čia yra gaisrinė, jai reikalingas pravažiavimas. Juk negalima ant kelio nieko statyti ir šitaip palikti. Gal ugniagesiams paskambinti, jie nubaus?“, – svarstė vyras.

Lrytas.lt susiekus su K.Rupulevičiumi, šis pasiūlė sodų bendrijos gyventojams kreiptis į jį dar kartą. „Daugiau nesiruošiu komentuoti šios situacijos“, – nukirto vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.