Marius Gelažnikas sužinojo, kokia bauda jam gresia

Prekyba klastotėmis kaltinamas verslininkas M.Gelažnikas drabužių ir aksesuarų gamintojams galėjo padaryti 27 963 litų žalos. Už tai siūloma jį nubausti 6500 litų bauda.

Už prekybą klastotėmis teisiamas M.Gelažnikas kaltės nepripažįsta.<br>T.Bauro nuotr.
Už prekybą klastotėmis teisiamas M.Gelažnikas kaltės nepripažįsta.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-10-06 16:41, atnaujinta 2018-01-28 10:03

Tokią baudą Vilniaus miesto apylinkės teisme prokurorė Laura Golubkienė siūlė skirti ir bendrovei „Amanto“, kuriai vadovavo M.Gelažnikas. Prokurorė teismo prašė atsižvelgti į tai, kad M.Gelažnikas teisiamas pirmą kartą, o nusikaltimą jis padarė būdamas bendrovės „Amanto" direktorius.

Sostinės senamiestyje įsikūrusią M.Gelažniko parduotuvę „Roberto Cavalli Class VIP“ Vilniaus policijos Ekonominių nusikaltimo tyrimo tarnybos pareigūnai užklupo 2011 metų sausį.

Po ekspertizės paaiškėjo, jog iš prabangios parduotuvės paimti 29 drabužiai ir aksesuarai – garsių gamintojų klastotės. Pirkėjai jų įsigyti nespėjo, todėl, prokurorės teigimu, M.Gelažnikas ir jo vadovaujama „Amanto“ tik ruošėsi daryti nusikaltimą.

Prokurorė teismui siūlė nenagrinėti prekės ženklų „Gucci“ ir „Moschino“ savininkų civilinių ieškinių, nes realios žalos jie nepatyrė.

M.Gelažnikas piktinosi kratų darytojais. Jie iš parduotuvės esą surinko ne tik prekes, bet ir asmeninius darbuotojų daiktus. „Niekas juk neįsibrauna į cukrainę ar vaisių parduotuvę ir nesurenka butaforinių tortų ar vaisų, kad vėliau galėtų kaltinti, jog savininkai siūlė juos pirkėjams.“

Prieš savaitę į teismo salę buvo atgabenti iš šio verslininko parduotuvės paimti drabužiai bei aksesuarai, bet M.Gelažnikas tikino su šiais daiktais neturintis nieko bendra.

„Daiktai, kurie buvo padėti teismui ant stalo, niekada nebuvo paimti iš mūsų parduotuvės. Pareigūnai etikečių galėjo prikabinti ant ko tik nori, net ant jūsų mantijos“, – prokurorei pareiškė teisiamas verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.