Šokoladinė Užpalių pora žengė nemadingą žingsnį

„Taip, mes jau turime ir vaiką“, – juokėsi neseniai vedęs prekės ženklo „Chocolate Naive“ kūrėjas Domantas Užpalis (30 m.). Net nežinia, kas pastaruoju metu buvo svarbiau – vestuvės ir medaus kopinėjimas su žmona Giedre Ramonaite-Užpale (28 m.) ar naujos parduotuvės atidarymas.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Oct 6, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:11 PM

Būtent neįprastąją parduotuvę „House of Naive“ Užpaliai ir vadina savo vaiku. Net per medaus mėnesį, kaip juokauja, keliavo trise – visuomet palaikė ryšį su Vilniuje viskuo rūpintis palikta idėjos bendraautore Emilija Šidlauskaite-Budriene.

Parduotuve Domanto ir jo bendraminčių sumanymą sunku pavadinti – ten yra ne tik jo kurto ir tarptautinius laurus nuskynusio šokolado, bet ir rūbų bei avalynės. Štai šiuos dalykus kuria Giedrė su Emilija. Pradėję ieškoti daiktų, kurie būtų šiuolaikiški, stilingi, kurti Lietuvoje, entuziastai aptiko, kad viskas atitinka mugių asortimentą.

Iš tiesų „House of Naive“ komandos kurtos suknelės ar sandalai netiktų nei pop-, nei klasikinio stiliaus gerbėjams – daiktai skirti madingai, bet kartu ir prasmingai besipuošiantiems ir taip gyvenantiems. Kaip patys Užpaliai.

Jie patys, kaip stebėjosi draugai, būdami tokie šiuolaikiški žengė visai nemadingą žingsnį – susituokė.

„Tai buvo ūmi draugystė, – juokavo Domantas, – bendravome daugiau nei metus, santykius vertinome rimtai, tad santuoka tebuvo kitas natūralus žingsnis.“

Juokinga tai, kad Giedrė su Domantu jų nepažįstantiems neatrodo kaip pora, o kaip brolis ir sesuo – jie tokie panašūs. Gal ir ne veltui – juk sutaria dėl verslo idėjų, sklandžiai patys susiorganizavo vestuves ir nė karto nesusipyko išvykę į Balį.

Kur vykti medaus mėnesio, pasirinko mikliai, nes nebuvo laiko svarstyti, o savo šventę organizavo kruopščiai.

Ne su graudulio ašaromis, o dainomis Domantą ir Giedrę Joanitų vienuolyne sutuokė buvęs operos dainininkas kunigas Povilas Narijauskas.

Vakare puotoje svečius linksmino didžėjus Tepalas, nurungęs visas jaunavedžių svarstytas garsias kandidatūras. Pasirinkimą lėmė Domanto vaikystės sentimentai – mat su DJ Tepalu mokykliniais metais vesdavo diskotekas.

Ne kaip visų ir poros žiedai. Juodos spalvos, sukurti iš plieno su šiek tiek aukso ir puošti deimantais.

Tad kodėl jie pasirinko tokį įprastą povestuvinei kelionei kraštą kaip Balis?

Draugai suviliojo savo įspūdžiais, be to, Giedrė su Domantu per pastaruosius metus, nors buvo įkvėpti meilės, dar pašėlusiai ir dirbo ruošdami parduotuvę, tad norėjosi greitai gauti gerą dozę saulės, jūros ir vaisių.

„O greitai Balyje nepavyksta. Patekome į žmonių minią, spūstis, tad nusprendėme persikelti į kitą salą, kur gerokai ramiau“, – pasakojo Domantas.

Jie patys pripažįsta, kad yra šiek tiek išlepę – ieškodami „Chocolate Naive“ geros žaliavos – tinkamų kakavos pupelių, jie, galima sakyti, išmaišė Nikaragvą ir Kosta Riką.

Viešėdami Balyje suprato, kad ten vykti derėtų ne dviem savaitėms kaip juodu, bet mažiausiai mėnesiui. Jūrą ir paplūdimius galima rasti arčiau Lietuvos, o Balyje derėtų dėmesio skirti religijai ir kultūrai.

Vis dėlto spėjo Giedrė su Domantu, nors ir paskubomis, pasigrožėti ryžių laukais, šventyklomis, smilkalais, gėlėmis ir net įsilieti kaip dalyviai į mėnulio pilnaties ceremoniją. Spėjo pailsėti ir pasikalbėti taip, kaip kasdien neišeina – juk rytą išsiskyrus ir vakare susitikus dažniausiai aptariami tik reikalai ar dienos įvykiai.

Ir vis dėlto, jei kas klaustų Užpalių patarimo, kur traukti medaus mėnesio, jie vienbalsiai atsakytų – į salas, nebūtinai Balio. Nors pastarajame vilioja nesikandžiojančios kainos, pavyzdžiui, gražiuose, patogiuose apartamentuose nakvynė kainuoja nuo 50 iki 80 litų.

Tad koks jausmas būti susituokus?

„Niekas nepasikeitė ir kitomis spalvomis nenušvito. Tik dar reikia priprasti prie žodžių „žmona“ ir „vyras“, – šyptelėjo Giedrė.

Kaip dera šeimos galvai, Domantas išmokė Giedrę valgyti pusryčius. Tiesa, gana keistus, nes beveik visuomet tik grikius. Su uogomis, vaisiais ar riešutais. Grikių pora vežasi į bet kokią kelionę, nors jų visur – tiek Europoje, tiek už jūrų marių – galima įsigyti.

Abiejų ir maitinimosi būdas panašus. Kaip juokavo Domantas, Giedrė alkoholio neragavo greičiausiai per visus 28 savo gyvenimo metus. Jis be jo ir rūkalų gyveno ketverius.

Greičiausiai tai praverčia kuriant neįprastus produktus, juk Domanto šokoladas vadinamuosiuose šokolado „Oskaruose“ – pasauliniame „International Chocolate Awards“ konkurse, „Alternative Sugar“ kategorijoje – pelnė medalį.

D.Užpalio šokolado plytelės puikuojasi legendiniame Londone prekybos centre „Selfridge“ – jų šokolado bibliotekoje, Paryžiaus „La Grande Epicerie de Paris“, Milano „Brian & Barry“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.