„Gustavo nuotykių“ premjeroje – būrys garsenybių

Sekmadienį Vilniaus „Akropolyje“ esančiame „Forum Cinemas“ kino teatre įvyko pirmojo lietuviško vaidybinio animacinio filmo „Gustavo nuotykiai“ didžioji premjera. Pirmieji nuotaikingą filmą išvydo į renginį su savosiomis atžalomis atvykę filmo aktoriai, kūrėjai ir jų žinomi bičiuliai. Pamatyti filmą atsirado tiek norinčių, kad premjera vyko dviejose salėse.

„Gustavo nuotykių“ premjeros akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
„Gustavo nuotykių“ premjeros akimirkos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:39 PM

„Pagrindinė mūsų užduotis buvo suteikti džiaugsmo. Tikiuosi, kad manęs po filmo nenorėsite sumušti“, – prieš užgęstant šviesoms kino salėje šypsojosi Audrius Rakauskas, vaikų labiau pažįstamas kaip Gustavas, jau beveik 20 metų kuriantis LRT televizijos laidą „Gustavo enciklopedija“. 

Filmo „Gustavo nuotykiai“ filmo pagrindiniais herojais tapo specialusis korespondentas Gustavas ir profesorius Velykis Kalėdauskas-Kučys, kuriuos įkūnijo puikiai televizijos žiūrovams pažįstamas Audrius Rakauskas. Aktorių kolektyve taip pat – Andrius Žebrauskas, Arūnas Sakalauskas, Remigijus Sabulis, Karina Krysko-Skambinė, Marijus Mikutavičius, Aldona Vilutytė ir Jurgita Drabatienė.

Herojai kviečia į kelionę, besidriekiančią nuo įvairių Žemės kampelių iki pat vandenyno gelmių ir net kosmoso. Filme stebina kompiuterinės grafikos meistrų sukurtos erdvės.

Naujajame lietuvių kurtame animaciniame filme žiūrovą stebins iki šiol, ko gero, tik Holivudo animacijos kūriniuose matyta kokybė. Kruopščiai sukurti didingi ledynai, grėsmingi ir milžiniški jūrų monstrai, negyvenamos salos ir džiunglių vaizdai įrodys, kad ir tautiečiai pažabojo naujausias kompiuterinės grafikos technologijas ir nenusileidžia užsienio specialistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.