Vilnonių kojinių dizainerė Indra Dovydėnaitė šeimai nemezga

Naujausią Indros kolekciją mados gerbėjai galės išvysti trečiadienį, spalio 15-ąją. Jos apdarų pristatymai visada yra lyg maži spektakliai. O teatrališkumo kelionės po Italiją metu netrūko. Indra kartu vyru Dovu Serapinu (28 m.) ir dukrele Frida (3 m.) lankėsi Romoje ir Sicilijoje, „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Indros Dovydėnaitės (dešinėje) apdarų pristatymai visada yra lyg maži spektakliai.<br>R.Neverbicko nuotr.
Indros Dovydėnaitės (dešinėje) apdarų pristatymai visada yra lyg maži spektakliai.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Oct 15, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:51 AM

„Saloje įspūdžių daugiausia. Pavyzdžiui, užsukome į vieną smagią užeigą, įsikūrusią greta bažnyčios, ir ne iš karto supratome, kad patekome tiesiog į falų barą! Sicilijoje išvydau moterį, kuri mane užbūrė, – tamsiaplaukė miestelyje vykusių vestuvių viešnia buvo pasipuošusi šilkine suknele ir apsigaubusi didele skara. Ji ir tapo mano kolekcijos kertine mintimi. O ir kolekcijos pavadinimas „Essa“ itališkai reiškia „ji“, – pasakojo dizainerė.

Kildama į Etnos ugnikalnį šeima pastebė-jo aplink skraidančius sraigtasparnius ir netrukus suvokė, kad įvyko nelaimė, – buvo sutelktos didžiulės pajėgos mirštančiajam gelbėti.

„Jo nepavyko atgaivinti. Užplūdo keistas jausmas: tau linksma keliaujant su vaiku, o kai kam tai paskutinė kelionė. Tai buvo labai stiprus susidūrimas su realybe. Tokie procesai viską sudėlioja į savo vietas...“ – įspūdžiais dalijosi dizainerė.

Neseniai Indra pradėjo dirbti vienoje studijoje su vyru, interjero dizaineriu. Ir jiems puikiai sekasi.

„Mes ir anksčiau buvome sulipę“, – juokėsi Indra.

Nors ji kuria megztus drabužius, kojinių nemezga, nes mano, kad tai laiko švaistymas. Šeimos nariams numezga kokį nors kitą drabužį nebent kai serga arba lieka siūlų.

Kaip Indra renkasi siūlus savo mezginiams?

„Dukra yra siūlų bandytoja. Labai greitai pastebiu, kaip mezginiai dėvisi. Siūlai – subtili materija, jų negali užsisakyti internetu, nes prieš įsigyjant būtina paliesti. Siūlus galėčiau rinktis net būdama akla – visada jaučiu, kokia bus mezginio tekstūra. Tai pajusti mane išmokė mama“, – pasakojo Indra.

Dėvėti megztus daiktus nėra paprasta. Ką svarbiausia žinoti?

„Mano užduotis – pateikti daiktą taip, kad jis neatrodytų lyg tautodailės kūrinys. Niekada negalima apsimegzti nuo galvos iki kojų. Norint atrodyti stilingai, mezginių neturi būti per daug“, – aiškino Indra.

Italija – štai kas įkvėpė naujausią megztų drabužių kūrėjos Indros Dovydėnaitės (33 m.) kolekciją. Bažnyčia ir šalia baras su vyriškais lyties organais. Vestuvės ir mirtis. Tokių įspūdžių kūrėja negalėjo neįmegzti į savo drabužius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.