Misės R.E. Mazurevičiūtė ir B. Valiušytė susikovė po vandeniu

Kauno plaukimo centro baseine ketvirtadienį prasidės varžybos dėl

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-10-22 15:26, atnaujinta 2018-01-25 02:12

Merginos tvirtino, jog su šia Lietuvoje vis dar nauja sporto šaka susipažino vos prieš mėnesį.

Pakviestos dalyvauti parodomose varžybose, jos keletą kartų per savaitę ruošėsi būsimai dvikovai baseine. Kaunietes treniravo Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė, akvatlono Lietuvoje pradininkė Virginija Juodeikienė.

Trečiadienį vykusią kovą rezultatu 2:1 laimėjo „Mis Lietuva 2013“ R.E.Mazurevičiūtė.

„Plaukioti baseine man labai malonu, tačiau rungtis po vandeniu buvo tikras iššūkis. Išplėšti pergalę sekėsi gana sunkiai, nes panėrus į vandenį jau po keliolikos sekundžių ima trūkti oro, užgula ausis, tampa sudėtinga judėti.

Be to, per varžybas, kurias stebėjo žiūrovai, apėmė jaudulys“, – kalbėjo R.E.Mazurevičiūtė.

Mergina įsitikinusi, kad laimėti jai padėjo trenerės ir patyrusių akvalonininkų patarimai. Vienas iš jų – po vandeniu stengtis kuo ilgiau išsilaikyti žemiau priešininkės.

Akvatlonas – imtynės po vandeniu. Pasaulyje ši sporto šaka puikiai žinoma, tačiau Lietuvoje ja užsiima nedidelis kiekis vandens ir nardymo sporto entuziastų.

„Šis sportas mūsų šalyje kol kas įvardijamas kaip egzotiška sporto šaka, nes jis mūsų šalyje gyvuoja vos šeštus metus. Tačiau tikiu, kad mūsų sportininkų pergalės įkvėps žmones varžybas žiūrėti ir ateityje“, – kalbėjo V.Juodeikienė.

Akvatlono varžybų dalyviai rungiasi panėrę į baseine įrengtą ringą su lankais. Daugelyje pasaulio baseinų sportininkai neria į 4–4,5 metrų gylį, tačiau Kaune kova vyks 2,5 metrų gylio baseine.

Sportininkai kaunasi tris kėlinius po 30 sekundžių. Tarp kėlinių – 10 sekundžių pertrauka.

Sportininkų tikslas – po vandeniu nuplėšti ir į vandens paviršių iškilti rankose laikant bent vieną iš dviejų ant priešininkų kojų esančią juostelę. Dalyviai gali grumtis ir po vandeniu ir išnirę į paviršių.

Akvatlono taisyklės griežtos: kovotojams draudžiama nuplėšti priešininko veidą dengiančią kaukę, drabužius, jį smaugti, spardyti, kandžiotis, draskyti, žnaibyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.